Breaking news

CNA: TVR 1 nu a solicitat acordul privind transformarea canalului în unul de știri

Consiliul Național al Audiovizualului a precizat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro că nimeni din conducerea Televiziunii Române nu a notificat CNA cu privire la intenția de a transforma TVR 1 în canal de știri.

cna - tvrConsiliul Director și Consiliul de Administrație al TVR, împreună cu directorul Stelian Tănase se grăbesc în aceste zile să transforme TVR 1 în canal de știri, dar fără să se fi consultat în prealabil și cu CNA.

Potrivit dispozițiilor art. 54 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările s,i completările ulterioare, radiodifuzorii, publici și privați, au obligația să solicite Consiliului, acordul pentru a modifica formatul de principiu al unui serviciu de programe și/sau structura programelor difuzate.

Precizăm că până la data redactării prezentei adrese(nr.6 august 2014), Societatea Română de Televiziune nu a solicitat aprobarea modificării formatului de principiu și/sau a structurii programelor difuzate de postul TVR 1”, a precizat pentru exclusivNEWS.ro, președintele CNA, Laura Georgescu.

Stelian Tănase se pregătește să dea o lovitură dură principalului canal național din România – TVR 1. Stelică, mare deontolog și priceput în ale televiziunii, i s-a pus pata pe TVR 1 pe care-l vrea cu orice preț transformat în canal de știri. Și asta în condițiile în care Televiziunea Română deține în portofoliu un canal de știri care se numește TVR News. Numai că domn Stelică nu cred că știe acest lucru, căci altfel nu mai venea cu ideea aberantă de a transforma TVR 1 în canal de știri. Stelică spune că defapt ideea a venit de la Irina Radu și că el doar a susținut-o.

Canalul 1 să se transforme într-un news and current affairs – ăsta e un format de la BBC – şi al doilea ca să fie un canal generalist. Dar această discuţie a fost propusă în TVR de acum şase luni de doamna Irina Radu (directorul de programe al TVR, n.r.), nu de Stelian Tănase. Eu mi-am însuşit-o, ca să zic aşa, iar noi o discutăm de şase luni tot timpul”, a spus Stelian Tănase pentru Mediafax.

Încă din luna martie, când a ținut o conferință de presă în direct și în care își prezenta garnitura de vedete expirate, care doar au încasat leafa, nu au făcut audiență și au plecat, Stelian Tănase anunța transformarea TVR 1 în canal de știri.