Breaking news

CNA: Femeile pot fi prezentate în ipostaze degradante doar în intervalul 23.00-6.00

CNA a decis marți, să interzică difuzarea piesei “Toate-s la fel” a trupei Paraziţii, la tv în timpul zilei, precizând că imaginile cu femei în poziții degradante, pot fi difuzate doar după ora 23.00.

Membrii CNA au considerat că videoclipul piesei ”Toate-s la fel” a trupei Paraziții, aducie atingere femeilor. Drept urmare a somat public posturile muzicale KISS TV, U TV, și 1 Music Channel să nu mai difuzeze în cursul zilei această piesă.

În expunerea de otive privind interzicerea difuzării cipului, CNA spune că doar în intervalul 23.00-6.00, femeile pot fi prezentate în poziții degradante.

După vizionarea modului în care a fost difuzat acest videoclip, inclusiv în varianta “cenzurată”, precum şi după analiza imaginilor şi a versurilor melodiei, Consiliul a constatat că radiodifuzorii nu au respectat prevederile art. 18 lit b şi c din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualul, conform cărora “Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen; c) persoane în ipostaze degradante“. De asemenea, au fost încălcate dispoziţiile art. 19 alin. 1 şi 2, în special literele e, i, k din Cod privind criteriile de clasificare a programelor audiovizuale [literele: e) numărul şi natura scenelor de nuditate, reprezentarea actului sexual; i) prezentarea femeii în ipostaze degradante; k) calitatea şi tipologia limbajului]”, se precizează în comunicatul de presă al CNA.

Această  dispoziție din lege care prevede că femeia poate fi prezentată în  ipostaze degradante doar după ora 23.00, a fost remarcat în mod ironic și de de membrul CNA, Cristina Trepcea.

>