Breaking news

CNA a decis să închidă și postul Giga TV

loading...

Săptămâna și televiziunea. CNA s-a decis să facă curățenie în audiovizual și să închidă toate televiziunile care nu mai emit programe tv potrivit legii audiovizuale.

giga tv - cnaDupă ce săptămâna trecută a retras licența audiovizuală pentru Money.ro TV, azi, CNA a închis și Giga Tv, pe motiv că nu mai emite de 96 de zile.

Ridicarea licenței audiovizuale a Giga Tv vine la doi ani și patru luni de la acordarea acesteia de către CNA.

Propunerea de retragere a licenţei audiovizuale a Giga TV a fost făcută de președintele CNA, Laura Georgescu.

În urma controalelor efectuate de reprezentanţii CNA la sediul Giga TV din Bucureşti, s-a contatat faptul că televiziunea nu mai emite potrivit legii.

Reprezentanții Giga TV au declarat CNA că avut un contract de asociere în participaţiune cu Money TV, valabil până la 1 septembrie 2013, prin care emisiunile Money TV erau retransmise pe Giga TV.

Numai că pe 15 iulie 2013, Money TV a suspendat emisiunile live pe satelit, fără să anunţe Gig TV.

În şedinţa de marţi, 17 septembrie, reprezentanţii Giga TV au solicitat CNA aprobarea ca televiziunea să intre în revizie tehnică timp de trei zile, după care să revină la grila aprobată de Consiliu şi anterioară colaborării cu Money TV.

Însă, membrii CNA au constatat că, în prezent, Giga TV difuzează emisiuni în reluare, nu a respectat grila de programe aprobată de CNA şi nu difuzează separat calupurile de publicitate de conţinutul editorial și drept urmare au retras licența.

Licența pentru GiGa TV a fost acordată pe 5 mai 2011, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, firmei S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamţ,  al cărei asociat unic este Alexandru Ioan Bania.

loading...