Clubul de fotbal Dinamo București a intrat în insolvență

Tribunalul București au admis joi, cererea depusă de Ionuț Negoiță, acționarul majoritar al FC Dinamo București, privind deschiderea procedurii de insolvență în cazul Clubului de Fotbal.

ionut negoita - fc dinamoPe 14 mai 2014, Ionuț Negoiță, acționarul majoritar al FC Dinamo București, a anunțat că a demarat procedurile pentru intrarea în insolvență a clubului, din cauza datoriilor foarte mari pe care le-a moștenit de la foștii acționari ai grupării din șoseaua Ștefan cel Mare. Azi, Tribunalul București a dat undă verde procedurii de insolvență.

Admite cererea debitorului SC Dinamo 1948 SA. În temeiul art. 32 alin. 1 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței deschide procedura generală împotriva debitorului SC Dinamo 1948 SA. Dă dispoziție tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligația de înștiințare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar. Desemnează administrator judiciar pe CII Dascăl Cătălin Andrei care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 20 raportat la art. 49 al.1 lit. a din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenței, cu o remunerație de 1.500 lei din averea debitorului”, se arată în decizia tribunalului.

Instanța de judecată a fixat termen pentru continuarea procedurii la 10 septembrie.

Negoiță acuză  faptul că Dinamo “a fost jefuit în mai multe feluri” pe parcursul unui “deceniu criminal” din istoria sa, “fie că vorbim despre episoade clare astăzi, precum dosarul transferurilor, fie despre episoade ce s-au petrecut în spatele ușilor închise”.

Astfel, au rezultat transferuri, contracte cu jucători ori contracte comerciale foarte păguboase pentru club, dar extrem de avantajoase pentru unii dintre foștii acționari sau firmele acestora. Rezultatul jafului a fost unul extrem de dureros și palpabil: un club afundat în datorii, aproape fără nicio șansă la viitor. Spun aceste lucruri cu gustul amar pe care poate să-l aibă un dinamovist de bună credință, care a riscat totul pentru a salva acest club“, susținea Ionuț Negoiță într-o scrisoare deschisă.

“Picătura care a umplut paharul” și l-a făcut pe conducătorul dinamovist să ia această decizie a reprezentat-o “o nouă datorie de câteva milioane” care “a apărut din senin”.

Este vorba despre taxele de publicitate neplătite de club în ultimii cinci ani. În condițiile în care, aproape în fiecare săptămână din ultimul an de zile, au apărut tot felul de noi datorii făcute în trecut și lăsate la dospit în sertare până a venit momentul oportun, clubul trebuie trecut prin acest proces (al insolvenței — n.red.), fie și doar pentru a afla odată pentru totdeauna care este proporția reală a jafului derulat în ultimul deceniu la Dinamo“, mai susținea Ionuț Negoiță în scrisoarea deschisă.

Intrarea în insolvență va duce în mod automat la excluderea FC Dinamo din cupele europene.

>