Breaking news

Clubul CSS 6 București, la un pas de a fi evacuat din baza sportivă din Herăstrău

Primăria Capitalei dă afară din baza sportivă de kaiac-canoe și canotaj, din Herăstrău, Clubul Școlar Sportiv 6 București, ca să ofere locul afaceristului Alexandru Ceauşescu pentru a construi o terasă și un restaurant pe malul lacului.

kaiacScandalul din Parcul Herăstrău dintre samsarii imobiliari, afaceriști și cluburi sportive, continuă. La două zile după ce Primăria Capitalei a avut câștig de cauză în litigiul cu firma care pusese stăpânire pe 7 hectare din Parcul Herăstrău, un nou scandal izbucnește în parc.

Clubul Dinamo a ”renunțat” la baza sportivă de kaiac-canoe, canotaj și yachting, deținută împreună cu CS SL Electrica, în favoarea unei locații neamenajate pentru a dezvolta în viitor un club la standarde occidentale.

Clubul Dinamo a încheiat un parteneriat cu CSS 6 București, prin care permite ca sportivii acestui club să poată utiliza baza sportivă din Herăstrău, Snagov și Ștefan Cel Mare.

În urmă cu două zile, conducerea CSS 6 București a primit înștiințare de la Clubul Dinamo cum că trebuie să evacueze baza sportivă întrucât au reziliat contractul cu ALPAB București pentru acea zonă și că acolo se va construi un restaurant și o terasă.

Alexandru Ceaușescu este cel care a ”obținut” de la ALPAB București, autorizații de a transforma baza sportivă într-o afacere în care să răsară un restaurant și o terasă.

Elisabeta Lipă, președintele Clubului Dinamo București, a declarat pentru exclusivNEWS.ro că are contract cu ALPAB București pentru o altă locație, la Roata Mare din Herăstăru, pentru încă trei ani, întrucât contractul a fost semnat în 2014.

Însă, președintele Clubului Dinamo București nu știa că în urma acestui contract, CSS 6 București rămâne fără bază de pregătire și că va fi evacuat din Herăstrău.

Bogdan Buciu, antrenor de kaiac-canoe la clubul CSS 6 București a declarat pentru exclusivNEW.ro că au primit somații de evacuare de la Dinamo și că afaceristul Alexandru Ceaușescu l-ea îngrădit căile de acces, astfel încât nu au pe unde să scoată bărcile din baza sportivă.

”Sunt antrenor de kaiac-canoe la clubul CSS 6 Bucureşti şi îmi desfăşor activitatea în baza sportivă Dinamo din Herăstrău din anul 2005. Această baza sportivă este în activitate din anii ’50, pe aici trecând nume mari din kaiacul, canoe, canotajul şi yachtingul românesc. Clubul la care activez a realizat în ultimii ani rezultate notabile, constând în titluri naţionale de juniori, clasări, medalii şi chiar titluri mondiale şi continentale prin sportivii promovaţi de la secţia noastră. În prezent suntem în situaţia de a fi evacuaţi din baza sportivă pentru a face loc unui privat care doreşte să construiască un restaurant. Această baza cuprinde secţia de yachting a CS SL Electrică şi baza de kaiac-canoe şi canotaj a CS Dinamo Bucureşti, care au contract de cesiune cu ALPAB Bucureşti. Noi, CSS 6 şi CSS4, în calitate de secţii de juniori colaboratoare cu Dinamo ne desfăşurăm antrenamentele în baza sportivă. În ultimii ani ne-a fost tăiată apă curentă şi curentul de mai multe ori. Baza nautică a clubului Sportul Studenţesc este deja într-un litigiu destul de mediatizat, iar acum baza noastră este în vederea evacuării”,  declară antrenorul Bogdan Buciu.

Potrivit legii, în spaţiul parcurilor nu se pot construi decât baze sportive, astfel în jurul lacului Herăstrău, toate terasele şi restaurantele au autorizaţie de construire că baza sportive.

Dintr-un număr de peste 10 baze sportive autentice existente în lacul Herăstrău, în prezent mai sunt 3, în ultimii 3 ani închizându-se două baze ale Ministerului TIneretului şi Sportului (Triumf şi Olimpia).

Cu ajutorul Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București, s-au reziliat contractele de cesiune cu cluburile, pentru bazele sportive ca să facă loc restaurantelor.

Alexandru Ceaușescu, cel care doreşte să acapareze şi această bază sportivă nu s-a mulţumit că a preluat baza de kaiac-canoe a clubului sportiv Olimpia Bucureşti, club de la care a pornit la marea performanţă chiar Elisabeta Lipa, şi a început să construiască şi în spatele bazei lui Dinamo.

Clubul CSS 2 Bucureşti a fost înlăturat din baza lui tradiţională pentru a face loc secţiei Dinamo, care la rândul ei să lase loc construcţiei domnului Alexandru Ceauşescu.

Deși CSS 6 București se află sub tutela Ministerului Educației și Cercetării, ministrul nu se implică în niciun fel pentru rezolvarea problemei cu baza sportivă. Și asta în condițiile în care 40 de elevi sportivi nu vor mai avea unde să se mai antreneze.

Săptămâna trecută lotul de sportivi de la CSS 6 București au cucerit 9 medalii naționale, dintre care 6 de aur.