Breaking news

Clinica AKH din Viena, Mecca politicienilor români

loading...

Politicieni, afacerişti, vedete şi sportivi, toţi preferă clinicile din străinătate pentru a se vindeca. Mulți dintre ei, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, preferă clinica austriacă AKH, ceilalţi preferând clinicile din Franţa, Spania sau Israel.

mecca akhAllgemeines Krankenhaus (AKH – Spitalul General), situat în capitala Austriei, este cel mai mare spital din Europa şi al doilea ca mărime din lume. Vechea clădire donată de doctorul Johann Franckh, în anul 1686, este în prezent un centru universitar. În 1957 se decide construirea unui nou stabiliment, actula clădire în care se află cea mai mare clinică din Europa.

AKH este cunoscută pentru profesionalism, igienă, discreţie dar şi pentru personalităţile care sunt înternate în aceasta. O zi de internare în această clinică scoate din buzunarele pacienţilor săi 1000 de euro.

În 2006, Traian Băsescu a ales ca la această clinică să fie operat la coloană. Teo Trandafir, deputat PDL, a fost internată în această clinică. Tot la AKH a fost trimis şi Mitropolitul Bartolomeu şi va fi internată şi Monica Iacob-Ridzi.

Alţi politicieni au preferat alte clinici din alte ţări. Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu s-a operat la o clinică din Franţa. Tot în Hexagon au fost operaţi şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu și politicianul Viorel Hrebenciuc. Adrian Năstase și solistul Cristian Minculescu s-au tratat în Germania,  iar Radu Vasile în Israel. Mai multe vedete TV şi-au adus pruncii pe lume în Franța, Ungaria și Spania.

Sistemul de sănătate român a avut de suferit grav anul acesta. Cu un buget redus cu 40%  în 2011, sistemul sanitar este în colaps. Mare parte din cei ce s-au tratat sau se tratează în spitale precum cel din Viena, au avut și încă au putere decizională. Au puterea de a moderinza sistemul medical românesc. Însă e mult de muncă. Preferă să facă afaceri oneroase cu spitalele, să dea o spoituriă la spital și să o numească renovare, să își umfle conturile și când se îmbolnăvesc dau fuga în alte țări.

În loc să susțină modernzarea sistemului medical românesc, Băsescu propune desființarea spitalelor și astfel spune el se vor face rost de bani pentru sănătate.

loading...