Breaking news

Claudiu Lukacsi, obligat să restituie TVR, 180 de milioane de lei, încasați ilegal

Claudiu Lukacsi, director al Știrilor TVR  este obligat să restituie Televiziunii Române, 180 de milioane de lei încasați ilegal sub formă de prime și ore suplimentare, pe care și le-a acordat singur.

claudiu lukacsi - tvrLa două luni de când exclusivNEWS.ro a dezvăluit faptul că Directorul Știrilor TVR, Claudiu Lukacsi, și-a acordat singur plata a sute de ore suplimentare în cuantum de circa 200 de milioane de lei vechi, conducerea TVR îl obșigă acum să restituie 180 de milioane de lei încasați ilegal.

În perioada ianuarie – iunie 2014, Claudiu Lukacsi a încasat de la TVR  suma de 81378 lei, care include, salariu de bază, sporuri, prime și ore suplimentare.

Din care doar orele suplimentare însumează 19.573 lei. Claudiu Lukacsi este singurul director din TVR care și-a acordat singur plata orelor suplimentare.

După ce exclusivNEWS.ro a prezentat aceste informații, care mai apoi au fost preluate și de alte publicații online, Conducerea TVR a decis să-i pună poprire pe salariu pentru a se recupera suma de 180 de milioane de lei veci, considerată ca fiind încasată în mod ilegal de Claudiu Lukacsi.

Pentru că și-a acordat singur prime și ore suplimentare, Claudiu Lukacsi a primit și un avertisment dur din partea managementului TVR și riscă să fie demis din funcția de Director al Știrilor TVR.

Pentru a încerca scurgerea de informații din redacția Știrilor TVR, Claudiu Lukacsi își obligă subordonații să semneze un document sub pretextul securizării informațiilor din TVR. Cu alte cuvinte instituie metode securiste în redacția de Știri a Televiziunii Române, interzicând subordonaților săi să divulge către alte terțe persoane informații din interior.

Claudiu Lukacsi a reușit să se vâre și în Comisia de Negociere a viitorului contract colectiv de muncă a salariaților, făcând lobby pe lângă liderul de sindicat, Dragoș Bocănaciu.

La auzul veștii că Lukacsi va negocia viitorul contract colectiv de muncă,  angajații TVR se așteaptă la ce e mai rău în privința drepturilor lor salariale.

Nu doar Claudiu Luckacsi încasează salarii exorbitante de la Televiziunea Română. Stelian Tănase, Președintele Televiziunii Române a încasat în primele șase luni ale lui 2014, suma de 97. 087 lei, adică aproximativ 22.000 de euro.

În prezent, TVR  are datorii de 122 de milioane de euro și e la un pas de a-și închide porțile întrucât în primăvară este posibil să intre în incapacitate de plată.