Breaking news

Claudiu Băluţă a cucerit Turneul Campionilor RTP 2019

Claudiu Băluţă a câştigat duminică, 27 octombrie 2019, a doua ediţie a Turneului Campionilor RTP, după o finală fabuloasă disputată cu Eduard Ciurea.

Turneul Campionilor RTP 2019 a reunit la start 24 de jucători, repartizaţi în 8 grupe. Fiecare jucător a disputat două meciuri în grupe, iar ocupantului primuli loc s-a calificat în sferturi de finală.

Claudiu Băluţă a făcut parte din Grupa Roşie, alături de Adrian Moroşan şi Mario Stănciulescu. În primul meci s-a impus cu 4-1, 4-1 în faţa lui Adrian Moroşan, iar în al doilea meci din grupă, s-a impus cu 4-0, 4-0, în faţa lui Mario Stănciulescu. În sferturi de finală l-a învins pe Dan Şerban Predescu, scor 4-1, 4-0, iar în semifinale s-a impus în faţa lui Doru Băloi cu scorul de 4-2, 4-2.

În finală, Claudiu Băluţă s-a impus în două seturi, scor 4-1, 4-1, în faţa lui Eduard Ciurea. În ciuda scorului, meciul a fost strâns, în special în primul set, unde trei din cele cinci game-uri, s-au terminat la punct decisiv.

Claudiu Băluţă câştigă astfel cea de-a doua ediţie a Turneului Campionilor RTP. Pentru această performanţă a fost recompensat de RTP cu un premiu în valoare de 360 lei, o lenjerie de pat de la Zen Art Deco, un voucher Wilson, 1500 de puncte RTP, dar şi superbul trofeu al Turneului Campionilor RTP.

Eduard Ciurea a evoluat în Grupa Gri alături de Iulian Ciucă şi Alexandru Giroveanu. În ambele meciuri din Grupă, Eduard Ciurea s-a impus cu acelaşi scor, 4-0, 4-0. În sferturi de finală l-a eliminat pe Mădălin Mocanu, scor 4-1, 4-1, iar în semifinale a trecut de Adrian Căruceriu, scor 2-4, 4-1, 4-0, după un meci maraton. 260 lei, o sticlă de coniac de la Alexandrion, un voucher Wilson, 1200 puncte RTP şi trofeul finalistului Turneului Campionilor a primit Eduard Ciurea pentru această reuşită.

Coincidenţă sau nu, în 2018, la prima ediţie a Turneului Campionilor RTP, câştigătorul Sebastian Radu Popa a evoluat tot în Grupa Roşie. În acest an, deşi era calificat la Turneul Campionilor RTP, Sebastian Popa nu a participat.

La Turneul Campionilor RTP 2019 au participat: Doru Băloi, Nicolae Cristescu, Sorin Bădărău, Iulian Ciucă, Alexandru Giroveanu, Sebastian Forţu, Cristian Tudose, Alexandru Popescu, Cristian Ivanenco, Ştefan Popescu, Dan Şerban Predescu, Adrian Căruceriu, Adrian Boroşan, Eduard Ciurea, Claudiu Băluţă, Mircea Trocaru, Cătălin Bosoancă, Mario Stănciulescu, Iulian Morariu, Mădălin Mocanu, Vlad Ghimpu, Ilea Ioan Gabriel, Tiberiu Purdea şi Luchian Cincu.

>