Breaking news

Claudiu Băluţă a bifat primul succes în RTP. A câştigat turneul RTP CRISTAL CUP 2018

Claudiu Băluţă, la un an de la debutul în circuitul RTP, piteşteanul a câştigat turneul de tenis de categorie RTP 250, RTP CRISTAL CUP 2018, după ce l-a învins în finală pe Doru Băloi, favorit numărul doi al competiţiei desfăşurate la Vitality Wellness Club din Bucureşti.

Claudiu Băluţă a câştigat în premieră un turneu în circuitul Romanian Tenis Premium. După două semifinale bifate la RTP 50 în 2017, Claudiu Băluţă a câştigat prima finală RTP în care s-a calificat. 

În primul tur la RTP 250, Băluţă s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-2, în faţa lui Adrian Dobrescu. În sferturi l-a învins în mod dramatic pe Vlad Vâlcu. după ce a ratat patru mingi de meci pe propriul serviciu, în set decisiv, după ce adversarul său a făcut dublă greşeală la minge de meci. În semifinale s-a impus în două seturi, scor 4-1, 4-2, în faţa lui Adrian Moroşan, favorit numărul trei al turneului RTP CRISTAL CUP 2018. În finală s-a impus în trei seturi în faţa lui Doru Băloi, scor 6-2, 2-6, 6-3. Pentru câştigarea trofeului RTP 250, Claudiu Băluţă a primit un premiu în bani în valoare de 250 lei, un voucher Wilson, un premiu de la compania Alexandrion Group România, o cutie de ceai premium de la Belin cât şi trofeul câştigătorului împreună cu 250 de puncte RTP.

Doru Băloi a bifat a treia sa finală RTP pierdută în 2018, după cea din 15 aprilie, de categorie RTP 50, cedată în faţa lui Roberto Avram şi cea de categorie RTP 100 pierdută pe 24 iunie, în faţa lui Mihnea Susanu. Doru Băloi a primit un premiu în bani în valoare de 170 lei, un premiu de la Alexandrion Group România, un voucher de la Wilson, o cutie de ceai premium de la Belin, cât şi trofeul finalistului împreună cu 170 puncte RTP, care-l urcă în premieră pe locul unu RTP.

La turneul RTP 250 de sâmbătă, 27 octombrie 2018, şi-a făcut debutul cel de-al doilea jucător străin care joacă la RTP: Ronan Fraser din Iralnda. Debutanţi în circuitul RTP au fost şi Dan Şerban Predescu, Adrian Roncea şi Alexandru Sabadac.

RTP mulţumeşte sponsorilor Alexandrion Group România, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti şi Belin pentru ajutorul oferit în organizarea turneului de tenis Recent News Tenis Cup 2018.