Breaking news

Ciuhodaru: „Proiectul Guvernului privind etnobotanicele, un plagiat ineficient”

Deputatul PC,  Tudor  Ciuhodaru critică dur proiectul de lege al Guvernului prin care ar urma interzicerea etnobotanicelor.

Tudor-CiuhodaruDoctorul Ciuhodaru consideră ca noul proiect legislativ al guvernului privind interzicerea psihoactivelor este un plagiat ineficient, incadrabil cu ușurință în categoria ,, fă-te că lucrezi !”

,,Considerăm ca proiectul de lege pentru combaterea produselor cu efecte psihoactive, propus de guvern, este doar un plagiat neinspirat după modelul polonez, făcut sub presiunea  mediatică și a societății civile. Această reacție tardivă făcută doar pentru a nu accepta proiectele legislative lansate de Parlament este insuficientă și ineficientă întruct măsurile de preventie sunt excluse și nu se recunoaște faptul că sub denumirea de substanțe psihoactive sunt comercializate droguri”, precizează deputatul Tudor Ciuhodaru într-un comunicat de presă remis exclusivNEWS.ro.

Doctorul Ciuhodaru mai precizează faptul că procedura propusă de Guvern pentru reautorizarea magazinelor ce vând produse susceptibile de a avea efecte psihoactive este ambiguă și anevoioasă, ceea ce permite menținerea pe piață și de acum încolo a produselor etnobotanice. Tudor Ciuhodaru propune ca substanțele psihoactive să fie comercializate doar în farmacii și la indicația specialistului.

>