Breaking news

Circulaţia feroviară pe secţia Braşov – Predeal, blocată copacii căzuți pe linia ferată

Timp de cinci ore, circulaţia feroviară pe secţia Braşov – Predeal a fost blocată, după ce mai mulţi copaci au căzut pe linia de cale ferată între staţiile Predeal -Timişu de Sus – Dârste.

În această dimineaţă între orele 03.33 – 08.15, niciun tren nu a mai circulat pe ruta Brașov-Predeal. Copacii s-au prăbuşit pe ambele fire, circulaţia fiind blocată deoarece în momentul prăbuşirii au rupt linia de înaltă tensiune.

Echipele de intervenţie, au desfăşurat operaţiuni de tăiere a copacilor căzuţi şi de remediere a defecţiunilor la firul de contact, astfel încât traficul a fost reluat pe firul I de circulaţie la ora 08.15. În acest interval orar, 03.30 – 08.15, cinci trenuri de călători au înregistrat întârzieri cuprinse între 32 şi 240 de minute.

Călătorii care se aflau în trenurile care au înregistrat întârzieri au fost îndrumaţi spre alte trenuri de legătură.

În acest moment, circulaţia niciunui tren nu este afectată de vremea nefavorabilă, echipele de intervenţie fiind însă pe teren şi intervin cu utilaje speciale pentru a repune sub tensiune linia de contact pe firul II de circulaţie între staţiile Timişul de Sus – Dârste.

Circulația feroviară pe Valea Prahovei, s-a reluat pe ambele fire începând cu ora 13.40, în urma finalizării lucrărilor de remediere a defecţiunilor survenite la linia de contact între staţiile Timişul de Sus –Dârste (pe firul II).

>