Breaking news

Ciprian Popa a câştigat primul Open organizat de RTP

Primul turneu de categorie RTP 1000, organizat de Romanian Tenis Premium, a fost câştigat sâmbătă, 28 septembrie 2019, de către Ciprian Popa, după ce s-a impus în finală în faţa lui Ştefan Sandache.

Maratonul de tenis al RTP din 28 septembrie, la care au participat 55 de jucători, s-a încheiat cu victoria lui Ciprian Popa. La debutul în circuitul RTP, Ciprian Popa a bifat şase victorii consecutive şi a plecat acasă cu trofeul turneului RTP Open 2019, 1000 de puncte RTP, un premiu în valoare de 500 lei dar şi o lenjerie de pat de la sponsorul turneului, Zen Art Deco. Cele 1000 de puncte RTP cucerite îl propulsează direct pe locul 12 RTP.

Ştefan Sandache, cap de serie numărul 13 la RTP Open 2019, a bifat a doua sa finală RTP din carieră. După prima finală jucată în 21 iulie 2019 la turneul RTP 500 GOLD CUP, unde a învins de Claudiu Băluţă, Ştefan a cedat în finala RTP 1000 în faţa lui Ciprian Popa, scor 1-6, 1-6. Însă efortul depus în cadrul celui mai mare turneu de tenis organizat până în prezent de RTP, a fost răsplătit cu 700 de puncte RTP, 350 lei, trofeul finalistului, o lenjerie de pat de la sponsorul Zen Art Deco un voucher de reducere de la RTP de 100 lei şi un voucher de la Wilson. Cele 700 de puncte îl propulseară pe locul 7 RTP, cea mai bună clasare a sa din carieră.

Doru Băloi, principal favorit al RTP Open 2019, pentru că a reuşit să ajungă în sferturi de finală, a primit 400 de puncte RTP şi a redevenit liderul clasamentului RTP la simplu.

Sorin Marian Preda a venit la turneu cu un trofeu din lemn, care simbolizează sigla RTP. Managerul RTP i-a mulţumit în cadrul festivităţii de premiere, pentru trofeu şi l-a asigurat că acesta va fi pus la un loc de cinste.

Arbitrii turneului RTP 1000 au fost: Luchian Cincu, Cristian Tudose, Mario Stănciulescu, Iulian Morariu, Cristian Diaconu, Bogdan Ştefan Iorga, Marius Zeciu, Mircea Trocaru, Ştefan Popescu, Mitrică Valentin, Adrian Vătăşescu, Alexandru Popescu, Alexandru Giroveanu, Sorin Bădărău şi State Silvestru.

>