Breaking news

Cine şi de ce l-a făcut scăpat pe deputatul Mihail Boldea?

Deputatul Mihail Boldea, acuzat de pcorurorii DIICOT de coordonarea unei reţele ce se ocupa cu îneşlăciunile imobiliare, a fugit din ţară cu patru zile înainte ca Parlamentul să îşi de acordul pentru cercetarea şi arestarea lui.

În timp ce deputaţii votau ridicarea imunităţii lui Boldea, deputatul era demult plecat din ţară, cât se poate de legal cu maşina personală.

Procurorii DIICOT au anunţat miercuri seară faptul că deputatul Mihail Boldea părăsit terestru ţara în data de 17 martie 2012.

Surse judiciare au declarat presei că Mihail Boldea ar fi fost identificat în Turcia.

Ultimele informaţii precizează faptul că deputatul ar fi ajuns pe continentul african, într-o ţară unde România nu are acord de extrădare. Astfel că deputatul Boldea se poate prăji liniştit la soare cât doreste domnia sa.

Potrivit unor informaţii neoficiale, deputatul a ajuns în data de 21 martie in Egipt.

Întrebarea care se pune acum este următoarea: cine şi de ce l-a făcut scăpat pe deputatul Mihail Boldea?

Cu ce scop şi pentru a proteja pe cine? La fel ca şi în cazul senatorului PDL, Mircea Banias, acuzat în 2011 de evaziune fiscală şi fapte de corupţie, procurorii puteau cere interdicţia de a părăsi ţara şi în cazul Boldea.

Însă procurorii DIICOT au preferat să ceară doar ridicarea imunităţii parlamentare, abia după ce Mihail Boldea părăsise ţara.

De altfe, Boldea delcarase la Antena 3 încă din 16 martie faptul că vrea să vândă tot ce are şi să plece din ţară.

Este imposibil ca timp de 5 ani, perioadă în care a fost şi deputat PDL, şefii din partid şi din guvern să nu ştie de afacerile acestuia.

Există zvonuri, potrivit cărora, o parte din banii obţinuţi din înşelăciunile imobiliare erau decontate către PDL. Practic introducerea lui Boldea pe listele PDL pentru Camera Deputaţilor în 2008, s-a făcut cu bani grei şi tocmai pentru a-i conferi imunitate care să-l ţină la adăpost de eventuale condamnări.

 

>