Breaking news

Cine își asumă eșecul de la Olimpiadă al echipei masculine de gimnastică?!

Echipa masculină de gimnastică a României a înregistrat eșec pe toată linia la Jocurile Olimpice de la Londra. Cu Marian Drăgulescu lăsat acasă pe motiv că nu e ”apt 100%”, gimnaștii români nici măcar nu au reușit să se califice în finala olimpică pe echipe.

Rezultatele înregistrate de echipa de gimnastică masculin a României confirmă faptul că selecția s-a făcut după cu totul alte criterii decât cele de competență.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica a declarat pentru exclusivNEWS.ro cu câteva zile nainte ca echipa să plece la Londra, că cei cinci gimnaști sunt apți 100% și că sunt mai bine pregătiți decât Marian Drăgulescu, lăsat acasă din motive subiective și nu de competență.

Însă, rezultatele obținute de gimnaști la Olimpiadă, îl contrazic flagrant pe Adrian Stoica.

Flavius Koczi a ratat în calificări la 4 din cele 6 aparate și a anulat șansele României de a se califica în finala olimpică. A obținut calificarea în finala de la individaul compus însă a renunțat să mai participe pe motiv că nu are șanse la medalie și că se pregătește pentru finalele de la sol și sărituri. Nici în cele două finale nu a făcut nimic, clasându-se pe locul 7 atât la sol cât și la sărituri.

După ce a anunțat că se retrage din finala de la individual compus, Dan Grecu, metodistul echipei de gimnastică a declarat în exclusivtate pentru exclusivNEWS.ro că Flavius Koczi avea probleme cu coborârea la trei aparate încă de acasă.

Mă gândesc că a renunțat la finala de la individual compus din cauza problemelor pe care le are cu coborârea de pe aparate, la paralele, inele și bară fixă. Și probabil că vrea să își canalizeze energia pe finalele de la sol și sărituri unde este calificat”, a declarat Dan Grecu pentru exclusivNEWS.ro.

Așadar cum se face că federația selectează un gimnast care are grave probleme la trei aparate dar îl lasă acasă pe Drăgulescu care la cele 5 verificări înainte de Olimpiadă, a obținut cele mai mari note la sol.

Ceilalți patru membrii ai echipei de gimnastică: Cristian Bățagă, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso și Vlad Cotuna, au avut evoluții modeste marcate de ratări, neavând șanse să se califice în vreo finală olimpică.

Echipa de gimnastică masculin revine acasă cu o tolbă plină de ratări și cu nicio medalie. Date fiind aceste rezultate ne întrebăm cine își asumă acest eșec și cine va plăti pentru el?

În mod normal lotul ar trebui desființat, antrenorii concediați și chiar conducerea federației ar trebui să își facă  bagajul.

Însă, domul Adrian Stoica se va ascunde în spatele rezultatului obținut de gimnaste: aur Izbașa la sărituri, argint Ponor la sol și bronz echipa. Și în baza acestui rezultat de la feminin, Stoica se va spăla pe mâini și nu își va asuma în niciun fel eșecul băieților și cu atât mai puțin faptul că a greșit prin neselectarea lui Marian Drăgulescu.