Breaking news

Cine este vocea care emite din spatele podcastului „Inner Voice”?

Tu ştii să îţi asculţi vocea ta interioară? Din 14 Mai, fix de ziua ei, Roxana Mîţu, consultant, coach, facilitator, podcaster, dar şi mare iubitoare de pisici, şi-a facut cadou un podcast, menit să fie ghidul nostru către descoperirea vocii interioare, a vocii nostre autentice.

Ni s-a întâmplat de multe ori, fie că e vorba să luăm o decizie, fie că e vorba să reacţionăm într-un anume fel la ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau fie că vorbim de liniştea noastră interioară, să auzim diverse voci. Unele de bucurie, altele care ne tentează sau altele greu de ascultat. Cum ne dăm seama, de fapt, care este acel Inner voice, acea voce autentică?

Roxana ne ajută cu fiecare episod să învăţăm să ne ascultăm vocea noastră autentică şi să dam airtime (nr:sa-i dam timp sa vorbeasca, sa se facă auzită) vocii noastre proprii. Podcastul a ajuns deja la episodul numărul 8 şi apare în fiecare vineri. Aşa că, după o săptămână încărcată, la cafeaua de dimineaţă sau poate la paharul de vin de seară sau, de ce nu, chiar la plimbarea din parc, poţi asculta podcastul „Inner Voice”.

Roxana a povestit în primul ei interviu despre acest podcast, în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro:

exclusivNEWS.ro: De unde a pornit ideea podcastului „Inner Voice? Cine sau ce te-a motivat în aceasta călătorie în a-ţi găsi inner voice-ul?

Roxana Mîţu: Idea podcastului, oricât de corny cheesy ar fi, mi-a venit în decembrie 2020 în timp ce ascultam a Promised Land a lui Obama. În cartea aia face multe referiri la Michelle, a cărei carte o citisem când a apărut. Vorbește despre ea, prima doamnă ca fiind imperfectă, făcând greșeli și gafe și poticnindu-se în obstacole ca orice om pe lumea asta; toate cu un scop: să ajungă să fie ea așa cum e ea, să se facă cunoscută așa cum e ea și să-și servească visului ei. În lumea mea se desfășura un proces paralel similar. Eu cred în oameni și în speranță și în puterea noastră fantastică de a evolua, a fiecăruia, iar în procesul meu de a-i ajuta pe alții era momentul să mă las să fiu văzută cu tot ce simt și fac și cred, exact așa cu erori și lipsuri cum apar ele la tot pasul. Am făcut asta în speranța că alegerea mea de a da airtime vocii mele să fie de ajutor ca inspirație pentru alții să facă la fel.

exclusivNEWS.ro: Eşti consultant,coach, facilitator, podcaster, iubitoare de pisici. Cum reuşeşti să le combini şi ce crezi că îţi iese cel mai bine?

Roxana Mîţu: Ce bine că m-ai întrebat asta. Nu m-am gândit să mă prezint până acum prin prisma rolului cel mai drag mie, cel de prietenă. Îl adaug și pe el. Cred că rolul ăsta nu mi s-a părut că e văzut ca fiind suficient de important cât să fie menționat și el. Dacă e să aleg rolul cel mai drag mie, el este. Pentru un discurs de la tedX din 2019 am încercat să fac să încapă pe ecran câte o poză cu oamenii pe care îi consider prietenii mei apropiați. Sunt grade diferite de prietenie, am relații de amiciție și familiaritate cu multă lume, doar că atunci am vrut să încapă pe ecranul acela pozele lor în onoarea tuturor călătoriilor noastre de dezvoltare, și cele călătorite separat și cele parcurse împreună. Și-acum ți-am spus care e rolul pe care îl iubesc cel mai mult. Aici și greșesc cel mai mult pentru că aici sunt cel mai aproape de a fi eu însămi. Și-atunci ca să răspund la ‘ce îmi iese cel mai bine”, zic că ăsta cred că îmi iese cel mai bine, rolul de prietenă. Sunt însă conștientă că din afară se vede cum că cel mai bine îmi iese rolul de iubitoare de pisici.

exclusivNEWS.ro: Cărui public ţintă se adreseaza podcastul şi ce ţi-ai propus în viitor, de la „Inner Voice”?

Roxana Mîţu: Decizia asta legată de “target audience” a fost primul moment când am avut de ales eu pentru mine, cu Inner Voice-ul autentic. Am făcut la început de carieră un an de marketing, apoi customer, apoi resurse umane și vânzări și toate job-urile astea și-au pus amprenta pentru că mă tot gândeam la Inner Voice: Cum să ating audiența? Ce să fac să le fie de folos? Cum să mă prezint cât să transmit mesajul cât mai fidel? Întrebările prietenilor mei despre “câți ascultători vrei?” erau triggere pentru gânduri de genul “ar trebui să vreau mulți.” Pentru că experiența e recentă și e și prima oară când scriu despre ea mi-am amintit cum am stat și am spus în microfonul cu care înregistrez “ce vreau eu și de ce fac acest podcast”. Și pot să transcriu:

Podcastul se adresează oamenilor deschiși și curioși să afle mai multe despre ei înșiși. Se adresează unui public dornic să dea airtime vocii lui oricât de imperfectă și incorectă ar părea ea. Se adresează unor oameni care cred că e valoros și merită să călătorim împreună, să ne acceptăm și să știm să trasăm cu grijă limitele și distanțele înspre unde vrem să mergem.

Și mi-am propus să pun în arena despre care vorbește Brene Brown, locul acesta viu în care trâim viața așa cum decurge ea, experiențele mele, trăirile și gândurile pe care să le observ cu blândețe împreună cu publicul. Totul pentru idea de trăi frumos.

 

exclusivNEWS.ro: Când ar trebui să începem să ne ascultăm propriul nostru „Inner voice”? Ce ne-ar ajuta să-l înţelegem şi mai bine?

Roxana Mîţu: Atunci când ne este cel mai bine. În momentele de pace și de liniște, de speranță. Când visăm cu ochii deschiși, ne simțim și ne știm clar nevoile și ne imaginăm realitatea așa cum vrem să o construim. Atunci aș zice să ascultăm de Inner Voice.

Știu, însă că nu așa pornim. Des începem să o ascultăm când urlă sau când plânge surd sau când bombănește că ceva nu este bine sau, în unele cazuri, când ne speriem căci nu o mai auzim deloc și parcă nu mai are rost și sens ceea ce facem zi de zi. E firesc să începem atunci să îi dăm airtime. E în regulă oricând.

exclusivNEWS.ro:Când ţi-ai descoperit pentru prima dată vocea ta interioară, autentică şi ce iţi spunea?

Roxana Mîţu: Prima dată îmi amintesc sentimentul de conectare cu mine însămi și de pace și congruență între ceea ce simt și fac când aveam 17-18 ani. Am avut noroc de mentori minunați. Două dintre profesoarele mele sunt femei remarcabile. Amândouă erau model de cum să exprimi Inner Voice, sunt încă. În anii aceia de formare am avut un prim contact cu inner voice-ul meu și mi-a spus să acționez în concordanță cu nevoile și dorințele și visele mele: am dat la facultatea la care am vrut, deși nu era cea mai populară alegere; am plecat în Liban deși era cam nepotrivit pentru o tânără femeie în anii aceia, am lucrat din timpul facultății deși nu „se făcea” pentru generația mea și grupul din care proveneam. A avut 10-15 ani de „mute”. Dar nu m-ai întrebat asta. Așa că lăsăm povestea pentru altă dată.

exclusivNEWS.ro: Ce îţi spunea ţie, aceasta voce, Roxanei de acum 15 ani versus Roxanei din prezent? Ce lecţii te-a învăţat Inner voice-ul tău?

Roxana Mîţu: Acum 15 ani abia dacă ascultam aceasta voce. Era chiar la începutul momentelor când se făcea (re) auzită. Cu urechile de acum, cred că îmi spunea același lucru și atunci ca și acum: să fiu eu și să am curaj să trăiesc cât mai multe experiențe diferite de realitatea mea de zi cu zi. Iar lecția cea mai mare pe care o tot învăț cu Inner Voice-ul meu este cea despre faptul că e nevoie de răbdare cu mine însămi și grijă și bunătate față de mine însămi ca să poată să capete spațiu și forță.

exclusivNEWS.ro: Ce faci când nu eşti de acord cu ce îţi spune „Inner voice-ul”?

Roxana Mîţu: Mai caut puțin să văd ce conflict e acolo; mi-a devenit clar că atunci când Inner Voice se răzvrătește, în toata familia de voci cu numele Roxana Mîțu s-a iscat scandal. Sunt părți care nu se înțeleg unele cu altele. Atunci iau cu mine rezervele de răbdare și orele de descoperire cu Corina (terapeuta mea) să văd despre ce este acest dezacord.

exclusivNEWS.ro: Ce te inspiră în viaţa de zi cu zi şi te determină să te iubeşti şi mai mult pe tine? .

Roxana Mîţu: Oameni care aleg sa trăiască cu speranță.

Am văzut abordarea în care trăiești cu teamă, cu îngrijorare, cu circumspecție, play it safe iar asta m-a stors de energie. Mă inspiră când vad ca oamenii aleg sa trăiască in speranță, optimism, încredere. Nu oarbe, nu prostești, nu naive, ci in fata situației alegerea e  asta curajoasa de a trăi cu sens și speranță. Și nu am în jurul meu oameni ale căror vieți sunt un scenariu de comedie romantică. Am in jurul meu oameni care au pierdut copii, parteneri de viață sau părinți de tineri, au trecut prin boli grave iar alegerile lor nu au fost resemnare și paralizie; nu i-am văzut pe niciunul să se refugieze în cinism ci alegerile lor au fost sa construiască viață, să o trăiască minut cu minut.

exclusivNEWS.ro: Ai vreun podcaster preferat?

Roxana Mîţu: Îmi place mult Brene Brown deși ea nu ca podcaster a devenit cunoscută. Dare to Lead, unul dintre podcasturile ei, face legătura pragmatic între dezvoltare personală și elementele specifice ale lumii de business.  Urmăresc cu interes si curiozitate tot ce face Tim Ferris și cred că îmi place așa mult pentru ca s-a lăsat pe el însuși să crească sub ochii audienței iar de la noi Paul și echipa Mindarchitect pentru claritate și calitatea informațiilor.

exclusivNEWS.ro: Ce ai vrea să „zica” Google-ul la o simplă căutare despre „Roxana Mîţu”?

Roxana Mîţu: Mie mi-ar plăcea să se deschidă link-ul către o emisiune de radio de noapte, cum era Midnight Caller, doar ca nu cu subiectele de acolo. Muzica da, însă cu subiectele de la Inner Voice.

Două cărți pe care le-aș recomanda în călătoria către Inner Voice.

Femei care aleargă cu lupii- dr. Clarissa Pinkola Estes

Prezenta invizibila- barbatul si femeile din viata lui – Michael Gurian.

 

Poţi urmări pe Instagram pagina podcastului „Inner Voice” şi fii pe fază în fiecare vineri, când apare un nou episod:

Delia (@delia) • Instagram photos and videos

Poţi asculta podcastul pe una dintre platformele:

Apple Podcasts - AppleAnchor Review | PCMagCinci playlisturi Spotify cu muzică electronică pe care le vei pune pe repeat de acum încolo | Electronic Beats Romania