Breaking news

Cine are nevoie de o asigurare de calatorie?

In ciuda planificarii noastre meticuloase, exista destule lucruri care ar putea merge prost in timpul calatoriei, iar acestea ne pot face sa ne simtim si mai vulnerabili daca ne aflam pe un teritoriu strain.

Daca nu iti doresti sa iti pierzi investitia in vacanta mult asteptata si sa fii nevoit sa te ocupi de plata multor cheltuieli pentru urgente medicale, o asigurare de calatorie este un aspect important pe care ar trebui sa il iei in considerare.

Asigurarea pentru calatorii in strainatate protejeaza beneficiarul impotriva frecventelor riscuri ce pot aparea in cazul unei boli sau al unui accident, la producerea carora acesta va primi suport financiar prin indemnizatiile de asigurare prevazute in contractul incheiat cu firma de asigurari.

Iata trei motive pentru care asigurarea de calatorie este un aspect important pentru cei care calatoresc in strainatate:

  1. Economiseste cheltuielile medicale neprevazute

Deoarece costul asistentei medicale in strainatate este de obicei mult mai mare in comparatie cu cel din tara noastra, o vizita chiar si pentru o problema minora se poate dovedi costisitoare. Exista planuri de asigurare complexe care vor acoperi servicii precum evacuarea medicala sau chiar decesul si invaliditatea permanenta din accident, care ar putea fi destul de costisitoare in lipsa unei asigurari.

  1. Asistenta de oriunde

O asigurare de calatorie care ofera asistenta permanenta pentru clienti pentru daunele din strainatate s-ar putea dovedi a fi un real ajutor in eliminarea barierelor lingvistice sau a constrangerilor geografice. Indiferent unde te vei afla, cu o polita de asigurare de calatorie vei obtine suportul necesar pentru a reusi sa treci cu bine peste problemele aparute.

  1. Urgente non-medicale
    Uneori, s-ar putea sa apara situatii de urgenta non-medicale, cum ar fi pierderea pasaportului, laptopului, permisului de conducere, bagajelor inregistrate sau intarzierilor de calatorie din cauza vremii nefavorabile, care la randul lor ar putea duce la pierderea zborului sau la o rezervare hoteliera neutilizata.

In functie de planul ales, unele asigurari de calatorie ofera acoperiri si pentru astfel de probleme.

Unde gasesti cea mai buna asigurare de calatorie?

In prezent exista numeroase planuri de asigurare de calatorie pe piata din Romania. Daca iti doresti o asigurare accesibila care sa acopere atat riscurile de baza, cat si unele secundare, Asirom iti pune la dispozitie o asigurare de calatorie in srainatate cu trei planuri create in functie de nevoile tale. In functie de acoperirile, destinatia si scopul calatoriei in poti alege pe cel care ti se potriveste cel mai bine!