Breaking news

Cinci trucuri care te motivează cu adevărat să faci sport

După o lungă perioadă de sedentarism, s-ar putea ca ideea de a face sport să ți se pară o adevărată provocare. Lipsa unui echipament sportiv sau a unui abonament la sală nu ar trebui să te descurajeze. Dimpotrivă, acum poți face mișcare oriunde, și poți practica o mulțime de sporturi. Iar motivația este singurul lucru de care ai nevoie. Așa că iată câteva trucuri la care poți apela pentru a te simți mai motivat să faci mișcare mai des!

Alege un sport inovator și distractiv

Toată lumea merge la jogging sau la sală, însă tu poți alege să faci un alt tip de sport. Acum există o mulțime de variante prin care poți face mișcare, așa că dacă te-ai plictisit de rutina aparatelor din sala de forță, caută alte modalități distractive de a face sport. De exemplu, poți încerca să te înscrii la o clasă de Kangoo Jumps, un sport inovator, care combină distracția cu exercițiul fizic. La o clasă de kangoo jumps poți să arzi de trei ori mai multe calorii, decât la un antrenament obișnuit. De asemenea, cei care locuiesc la mare, pot practica și sporturi nautice, precum kitesurfing, wakeboarding sau canotaj.

Transformă sportul într-o activitate de familie

Atunci când faci sport alături de cei dragi, te simți și mai motivat să faci mișcare. Totul va părea mult mai distractiv, iar dacă vei găsi o activitate care să fie pe placul întregii familii, cu siguranță te vei implica și mai mult. Poți opta pentru diferite antrenamente de grup, cum ar fi ciclism, înot, badminton sau tenis. Astfel, vei putea petrece mai mult timp alături de familia ta, iar în același timp vei face și mișcare și te vei menține în formă. 

Citește reviste și bloguri sportive

Dacă visezi la o siluetă de invidiat, poți căuta păreri și articole despre persoane care au reușit să slăbească și să se mențină în formă, făcând sport. Astfel, vei afla poveștile lor și vei știi ce programe de fitness au încercat aceștia pentru a se bucura de rezultate vizibile. Aflând mai multe despre experiențele lor, vei avea și mai multă motivație să te apuci de sport.

Gândește-te cât de bine vei arăta

După câteva ședințe de fitness, vei vedea că musculatura ta se va tonifia considerabil și că vei arăta grozav în costum de baie. Această imagine ar trebui să te motiveze și mai mult să renunți la sedentarism și să faci mai des mișcare. Gândește-te cât de bine vei arăta și câtă încredere vei căpăta. 

Iar dacă ai nevoie de un plus de motivație, poți opta pentru o ținută cool atunci când mergi la sală. Alege haine care îți plac, în care te simți bine, și care îți oferă un plus de confort atunci când faci mișcare. De asemenea, poți investi într-o pereche de pantofi sport de calitate, care să te ajute să alergi mai bine, iar pentru noile modele poți să vezi oferta chiar aici.

Acceptă o provocare

Pe internet există o mulțime de tutoriale realizate de persoane pasionate de sport, care te motivează să lucrezi timp de o săptămână anumite exerciții. Așa că poți accepta provocarea lor, și poți face toate acele exerciții, chiar la tine acasă. Astfel, vei avea mai multă intimitate și poți relua exercițiile ori de câte ori dorești, până când le vei face corect. Iar dacă îți place să socializezi, poți opta pentru un antrenament personalizat, alături de un antrenor. Acesta va fi știi să te motiveze și îți va organiza un program de exerciții special pentru nevoile tale. 

Cu siguranță toate aceste trucuri te vor motiva și te vor convinge că sportul este o activitate amuzantă și sănătoasă, însă, pe lângă mișcare, vei avea nevoie și de o dietă sănătoasă, pentru a te bucura de un stil de viață echilibrat.

Foto: https://unsplash.com/photos/d3bYmnZ0ank

>