Breaking news

Cinci românce s-au calificat în turul doi la Australian Open 2022

Cinci din şase românce prezente pe tabloul principal de simplu feminin de la Australian Open, s-au calificat în turul doi. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqeline Cristian şi Gabriela Ruse sunt în turul doi la primul Grand Slam al Anului 2022.

Gabriela Ruse a fot prima româncă care a reuşit accederea în turul doi la Australian Open 2022, după ce a învins-o în primul tur pe italianca Jasmine Paolini, scor 6-1, 6-3 şi va juca în turul doi cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 30 mondial.

Jaqueline Cristian a eliminat-o în prima rundă pe belgianca Greet Minnen, scor 7-5, 6-4 şi va juca în turul secund cu americanca Madison Keys.

Sorana Cîrstea a spulberat-o marţi dimineaţă, pe cehoaia Petra Kvitova, finalista din 2019 de la Australian Open. Românca s-a impus în două seturi, 6-2, 6-2, după o oră şi 11 minute de joc. În turul doi, Sorana Cîrstea o va înfrunta, joi, pe Kristina Kucova, locul 96 WTA.

Irina Begu s-a calificat în turul doi după un meci foarte dificil cu franţuzoaica Oceane Dodin, locul 96 mondial. Românca a avut nevoie de două ore şi 37 de minute de joc pentru a se impune în trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-3.  În turul doi, Begu va juca cu belgianca Elise Mertens.

Simona Halep s-a impus în faţa polonezei, în două seturi, scor 6-4, 6-3, după o oră şi 29 de minute de joc. În turul doi, Simona Halep va juca cu învingătoarea din partida disputată de Katie Volynets şi Beatriz Haddad Maia.

Irina Bara, ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, a pierdut în primul tur în faţa ibericei Nuria Parrizas Diaz, scor 3-6, 1-6

Prin accederea în turul doi la Australian Open, româncele  şi-au asigurat câte un cec în valoare de 154,000 dolari australieni.

>