Breaking news

Cinci medalii pentru românce la Cupa Mondială de Judo de la București

Ploaie de medalii pentru sportivele românce la Cupa Mondială de Judo de la București. Un aur, două de argint și două medalii de bronz, acesta este palmaresul româncelor la Cupa Mondială.

La categoria 52 de kilograme, semifinalele s-au disputat între patru sportive din România. Andreea Chiţu s-a luptat cu românca Alexandra Florian, iar Andreea Cătună pe Monica Ungureanu. Finala a fost câştigată de Andreea Chiţu, în timp ce Andreei Cătună i-a revenit medalia de argint.

Alexandra Florian cucerind medalia de bronz, în faţa olandezei Miranda Wolfslag, la fel şi Monica Ungureanu, în faţa portughezei Ana Sousa.

La categoria 48 de kilograme, Carmen Bogdan a disputat finala, cu Amelie Rossneau (Belgia), dar a pierdut-o, mulţumindu-se cu medalia de argint, în timp ce Denisa Ungureanu, în recalificări a pierdut medalia de bronz, în faţa slovenei Kristina Vrsici.

La categoria 57 de kilograme, campioana europeană Corina Căprioriu, care este şi calificată la JO de la Londra, a trecut în primul tur al grupei A, de sportiva israeliană Noa Snir, dar a cedat în turul următor, în faţa olandezei Carla Grol, care va lupta în semifinale. Căprioriu a intrat în recalificări, pierzând în faţa sportivei din Senegal, Hortance Diedhiou. Acelaşi parcurs l-a avut şi Loredana Ohâi, care a pierdut în recalificări în faţa Zhannei Stankevich (Armenia).

La categoria 63 de kilograme, tot sâmbătă, Mihaela Gîdea a fost eliminată în semifinale, de britanica Gemma Howell, iar în recalificări urmează să lupte cu Esther Stam (Olanda), pentru medalia de bronz.

În acest an, la Cupa Mondială de la Bucureşti organizat în Sala Polivalentă, participă 82 de sportive, din care 28 sunt din România.

 

 

>