Breaking news

Cinci medalii de argint au câştigat elevii români la olimpiadele de chimie şi biologie

Elevii români au câştigat cinci medalii de argint şi o medalie de bronz la olimpiadele internaţionale de bilogie şi chimie desfăşurate la Ankara şi Taiwan.

medalii-elevi-studenti-olimpiada-concursTrei medalii de argint şi una de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic al României la a 43-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 9 – 18 iulie 2011, în Turcia (Ankara), la care au participat 280 de concurenţi din 76 de ţări.

Distinşi cu bronz la ediţia precedentă, Tudor Balan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) şi Alexandru Sava (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş) şi-au îmbunătăţit performanţele la această competiţie, intrând în posesia medaliilor de argint. A treia medalie de argint i-a revenit lui Vlad Băcăuanu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a fost obţinută de George Silvian Baltac (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „N. Basarab” din Olteniţa/judeţul Călăraşi).

Alte două medalii de argint au fost cîştigate de componenţii lotului olimpic de biologie al României.  La cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie au participat 226 de concurenţi din 59 de ţări.