Breaking news

Cinci delfini morţi, descoperiţi pe litoralul românesc

Cinci delfini au fost găsiţi morţi, în ultimele două zile, în mai multe zone de pe litoralul Mării Negre, exemplarele fiind aduse la ţărm de valuri, după ce s-au prins probabil în plase de pescuit.

cinci-delfini-au-fost-gasiti-morti-pe-plajele-de-pe-litoral-2Potrivit reprezentanţilor organizaţiei Oceanic Club Constanţa, citaţi de Mediafax, în ultimele două zile, echipajul programului „Delfinii în criză! – Dolphins in distress!” a primit semnalări privind existenţa a şapte delfini eşuaţi în mai multe puncte de pe litoral.

Dintre aceştia, cinci exemplare – două descoperite în zona plajei dintre Eforie Sud şi Tuzla, unul la nord de Costineşti, unul pe grindul Chituc şi unul la Olimp – au fost identificate şi preluate de echipa Oceanic Club în vederea investigaţiilor asupra cauzelor morţii.

Cauza morţii delfinilor este înecul, după ce exemplarele s-au prins în plase de pescuit, au spus reprezentanţii Oceanic Club Constanţa.

cinci-delfini-au-fost-gasiti-morti-pe-plajele-de-pe-litoral-1Acest aflux de cazuri într-un interval scurt de timp, deşi moartea acestor exemplare a survenit în momente diferite, considerăm că se datorează şi condiţiilor meteorologice: vântul predominant dinspre est-nord-est care a împins cadavrele către ţărm. Acest fapt ne îndreptăţeşte să afirmăm că numărul de cazuri de cetacee din zona costieră românească ucise de unelte de pescuit este mai mare decât numărul celor care eşuează pe ţărm. Astfel, de la începutul anului şi până astăzi echipa noastră a înregistrat 11 decese, plus cele două neconfirmate fizic„, a precizat biologul Răzvan Popescu.