Breaking news

Chitila Film Fest 2015 și-a desemnat câștigătorii

loading...

Festivalul de film în aer liber organizat anual în orașul Chitila, a ajuns la cea de-a V-a ediție. Anul acesta, organizat sub egida a două entități, Fundația ”Pro Chitila” și Primăria Orașului Chitila, festivalul s-a bucurat de o prezență masivă, o atmosferă unică, filme de calitate și nume de renume ale domeniului cinematografic.

chitila film fest 2015În cele trei seri de festival, publicul a putut urmări scurtmetrajele de ficțiune și documentarele înscrise în competiție, precum și lungmetraje românești de succes: „Pruncul, petrolul şi ardelenii” (regia Dan Pița), „E pericoloso sporgersi”, (de Nae Caranfil) și „America, venim” (regizat de Răzvan Săvescu).

Juriul acestei ediții a fost format din personalități de excepție ale filmului românesc: doamna Margareta Nistor – critic de film, domnul Dorian Boguță – regizor și profesor UNATC; domnul Cornel Mihalache – regizor; Cătălin Apostol – producător, jurnalist. Doamna Margareta Nistor și Dorian Boguță au fost pentru a doua oară membri ai juriului Chitila Film Fest.

“Chitila Film Fest este un festival care îți dă răcoare și un pic de apă, apă în care se oglindește totul. Cred ca s-ar putea filma mai multe filme în peisajul acesta în care are loc și festivalul. Mi-ar plăcea să fiți incluși, la un moment dat, într-un proiect la care lucrăm de ceva timp: turism în locurile în care s-au făcut filme importante. În plus, aveți un public grozav, tot mai numeros de la an la an și tot mai cuminte și interesat de filmele proiectate. Iar ecranul acesta mare și frumos, promit că am să vi-l fur”, a declarat Irina Margareta Nistor, critic de film și membru al juriului.

“România este în fruntea Europei într-un  domeniu important, cel al filmului. Filmele românești sunt de calitate și acest lucru s-a văzut și la Chitila Film Fest. M-am bucurat foarte tare pentru că în cele 3 seri de film a fost foarte multă lume, iar filmele intrate în competiție au fost foarte bune”!, a declarat Dorian Boguță, actor, regizor și profesor UNATC.

În cadrul festivalul au existat două secțiuni competiționale: scurtmetraje de fcițiune și documentare/reportaje și în urma deliberării juriului au fost premiate următoarele filme:

  • „Profesioniştii”, regia Tudor Botezatu – premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, oferit de către domnul Emilian Oprea, primarul orașului Chitila, din partea Primăriei Orașului Chitila și a Consiliului Local Chitila;
  • „Brudina”, regia Dragoş Hanicu – premiul pentru cel mai bun film documentar, oferit de către doamna Alexandrina Niță, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, premiu oferit din partea instituției pe care aceasta o reprezintă;
  • „Doi”, regia Emanuel Pârvu – premiul special “Prețuiește clipa” oferit de către doamna Emilia Marinescu, artist plastic, din partea Fundației “Prețuiește clipa”

Gala de premiere a festivalului a fost precedată de un frumos concert susținut de artista Narcisa Suciu care a venit special din Finlanda pentru Chitila Film Fest. Spre deliciul publicului, artista a cântat cele mai cunoscute melodii ale sale, iar printe cele mai aplaudate au fost: “Lioară, lioară”, “Câmpuri aurii”, “Poate eu, poate tu”.

“Până acum, veneam în țară o dată pe an, iarna, pentru a vă colinda. Începând cu anul acesta, sper să vin de 2 ori pe an acasă: vara la Chitila Film Fest și iarna la colindat. Mă bucur că ați venit în număr așa mare ca să mă auziți cântând!”, a declarat Narcisa Suciu.

Pentru edițiile precedente se dorește ca festivalul de film în aer liber de pe malul lacului Chitila, Chitila Film Fest, să devină un important promotor al generației tinere de cineaști români  către marile festivaluri internaționale de film.

irina margareta nistor - chitila film festspectatori chitila film fest 2015

chitila film fest

loading...