Breaking news

Chirie în Sibiu – Vrei să dai în chirie un imobil? Iată ce trebuie să faci

loading...

Ai un imobil de dat în chirie în Sibiu? Trebuie să fii foarte atent, ca să nu ai parte de neplăceri. Căci închirierea unei proprietăți este destul de riscantă în România zilelor noastre.

 

Pentru cei care caută chirie în Sibiu, oferta este variată și stufoasă. Prin urmare, prețul este primul care face diferența. Iar prețul pentru chirie în Sibiu crește direct proporțional cu numărul de camere, cu îmbunătățirile sau zona în care este amplasat imobilul.

 

De ce să ceri garanție pentru chirie în Sibiu

 

Garanția este obligatorie în toate contractele de închiriere în străinătate. La noi, nu a fost considerată neapărat necesară, până în urmă cu ceva vreme. Acum, însă, mai toți cei care oferă imobile cu chirie în Sibiu o consideră un minimum de siguranță. Și asta pentru că nu sunt puțini cei care s-au trezit cu datorii după plecarea chiriașilor. Ba chiar au trebuit să renoveze locuințele închiriate. În general, garanția reprezintă suma pentru chiriei pentru 2 – 3 luni. Iar chiriașul o plătește la semnarea contractului de închiriere. Dacă nu au fost cauzate daune, garanție i se restituie chiriașului la plecare. Totuși, bunurile puse la dispoziție de către proprietar valorează mult mai mult. Însă, pentru cei care își doresc chirie în Sibiu, este o modalitate de a fi responsabilizați.

 

Închiriezi pe cont propriu?

 

Mulți dintre proprietari preferă să își administreze singuri imobilele pentru chirie în Sibiu. Și nu doresc sprijin de specialitate nici pentru publicitate, nici pentru vizionarea imobilelor, nici pentru contractele de închiriere. Cumva este avantajos să nu apelezi la agenți imobiliari, dacă ai noțiuni temeinice privind legislația în vigoare. Site-urile de publicitate imobiliară sunt de mare ajutor, pentru că îți poți promova imobilul profesional, fără efort. Numai că neplăcerile pot apărea la momentul vizionărilor. Căci niciodată nu poți să știi cine-ți va trece pragul. Iar tu, în calitate de proprietar, trebuie să știi cum să te comporți, în așa fel încât potențialul chiriaș să se simtă în largul său în prezența ta și ca acasă în locuința pe care o oferi spre închiriere.

 

loading...