Breaking news

Chinezii investesc un miliard de dolari într-o afacere din orașul Rovinari

loading...

Compania China Huadian Engineering Co a decis să investească un miliard de dolari într-o afacere în domeniul energetic din orașul Rovinari.

Ministerul Economiei anunță că o firmă chineză va investi în România fabuloasa sumă de un miliard de euro în modernizarea și dezvoltarea sistemului energetic.

Compania chineză China Huadian Engineering Co., câștigătoarea licitației pentru construirea noului grup energetic de minimum 500 MW de la Rovinari, va investi peste 1 miliard de dolari pentru realizarea acestei lucrări.

China Huadian Engineering Co. este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atât pe componenta de producție, cât și pe cea de construcție. Până în prezent a realizat un număr de 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, având lucrări în desfășurare și în Turcia. Această investiție va contribui în mod direct la crearea, într-una dintre cele mai defavorizate zone, a peste 500 de noi locuri de muncă, la care se adaugă un număr mare de locuri de muncă rezultate din dezvoltarea activităților economice indirecte, conexe și din industria pe orizontală”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Economiei, remis exclusivNEWS.ro.

 Pe 23 iulie, echipa tehnica a companiei chineze a efectuat o vizita la Rovinari pentru a strange date tehnice, urmând ca la finalizarea acestui proces să fie constituită compania de proiect care va realiza efectiv grupul energetic.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian