Breaking news

Chevron se retrage de la Pungești după protestele localnicilor

Compania americană Chevron a decis joi, să suspende activitățile pentru instalarea sondei de explorare a gazelor de șist de la Pungești, ca urmare a protestelor localnicilor.

chevron - pungestiDupă patru zile de proteste și încăierări cu jandarmii, localnicii au obținut o primă victorie. Chevron își retrage utilajele și își suspendă activitatea la Pungești.

Compania Chevron a dat joi un comunicat de presă în care anunță că își suspendă activitatea la Pungești și asta după ce în cursul dimineţii de joi, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist şi-a retras din zonă cele două utilaje – un excavator şi un buldozer – în huiduielile manifestanţilor.

Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.

Timp de patru zile peste 500 de localnici au protestat zi și noapte la Pungești, creând un lanț uman prin care s-au opus începerii explorărilor în zonă pentru gazele de șist și au împiedicat utilajele să intre pe teren.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea şi 950 metri de satul Pungeşti. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.