Breaking news

Chevron nu mai vrea să exploreze și exploateze gazele de şist din România

Compania americană Chevron a anunțat că renunță la la explorarea gazelor de şist din România. Gigantul petrolier se retrage din România şi renunţă la proiectele de exploatare de gaze de şist.

chevron - pungestiDupă doi ani de explorări în subsolul României, americanii se lasă păgubași și pleacă din țara noastră.

Scandalurile iscate în jurul explorărilor din comuna Pungești și protestele localnicilor, și al diferitelor asociații de protecția mediului, Chevron a decis să nu mai continue procesele de explorare după gaze de șist.

Americanii au invocat motivul economic, pe motiv că nu este sustenabil în comparație cu alte proiecte petroliere din alte țări pe care compania le are în exploatare.

În 2014, Chevron a finalizat activităţile de explorare a concesiunii Bârlad, precum şi un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea.

Tot în 2014, după două luni de foraj la adâncimi de 3.000 de metri, americanii au realizat activități de explorare la prima sondă din România, în localitatea Siliştea-Pungeşti.

Chevron a anunţat pe 1 februarie că renunţă la activităţile de explorare a zăcămintelor de gaze de şist din Polonia, ale căror rezultate nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor iniţiale.

Chevron România deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Păltiniş – Băceşti, Popeni – Găgeşti şi Puieşti.