Breaking news

Chestorul Cătălin Ioniţă şi-a dat demisia din funcţia de Şef al Poliţiei Române

La cinci luni de la numirea în funcţia de Şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniță, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcția de inspector general al Poliției Române.

Chestorul Cătălin Ioniţă şi-a dat demisia din funcţia de Şef al Poliţiei Române, invocând motive personale. Potrivit Antena 3, Cătălin Ioniţă ar fi vizat de o anchetă a procurorilor DNA.

Șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Cătălin Ioniță, a solicitat ministrului afacerilor interne încetarea împuternicirii în funcția de inspector general al Poliției Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale. Conform prevederilor legale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului României împreună cu propunerea de împuternicire în funcția de inspector general al Poliției Române a chestorului general de poliție Ioan Buda, fostul șef al Poliției de Frontieră.  Chestorul general de poliție Ioan Buda are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcția de secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, poziție din care a coordonat inclusiv activitatea Poliției Române. Chestorul principal Cătălin Ioniță a fost împuternicit în funcția de șef al Poliției Române la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni„, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Ministrul Carmen Dan a delcarat la Antena 3 că nu are ce să-i reproşeze lui Cătălin Ioniţă şi că a colaborat foarte bine cu acesta: Nu a fost o decizie a ministrului de a-l schimba pe chestorul Ioniță din funcție. Fac precizarea că relația mea cu el a fost întotdeauna și va rămâne o relație corectă și de colaborare din punct de vedere profesional. A fost o solicitare explictă a domnului Ioniță. Mai fac precizarea că motivele nu privesc aspecte care țin de activitatea profesională, ci sunt unele persoanle. Eu nu îi pot reproșa nimic din punct de vedere profesional. Nu e momentul să comentez altceva acum.

Pe 17 ianuarie 2018, Mihai Fifor în calitate de prim ministru interimar, după demisia lui Mihai Tudose, a semnat decizia de eliberare a lui Bogdan Despescu din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române şi apoi a semnat decizia de împuternicire, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru-Cătălin Ioniță.

Pe 9 ianuarie, Carmen Dan, anunţa că i-a trimis premierului de la acea vreme, Mihai Tudose, propunerea de schimbare din funcţie a şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Despescu ca urmare a poliţistului pedofil, Eugen Stan.

Însă Mihai Tudose nu a vrut să dea curs solicitării Ministrului de Interne, fapt ce l-a costat funcţia de prim ministru al României.

Bogdan Despescu, este un protejat a lui Mihai Tudose, al vicepremierului Mihai Ciolacu şi a Ministrului Transporturilor, Felix Stroie.

Ministrul de Interne a cerut ca şeful de la Omoruri şi de la Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere, să facă un pas în spate.

Poliţistul Eugen Stan, care a agresat sexual doi copii în urmă cu câteva zile într-un lift din Capitală, era protejat de ani de zile de mai mulţi şefi din Poliţia Română. Pedofilul avea antecedente, dar dosarele lui erau muşamalizate de poliţişti şi procurori.

>