Breaking news

Chestionarele auto: o metoda eficienta pentru a obtine permisul de conducere?

Considerat o necesitate de un numar mare de persoane, permisul de conducere poate sa fie obtinut in urma promovarii a doua teste esentiale, unul teoretic si un altul practic. Examenul teoretic este primul sustinut de catre cel ce isi doreste sa dobandeasca statutul de sofer, insa doar la finalizarea scolii de soferi. Scopul acestui examen este acela de testare a cunostintele teoretice acumulate de cursant.

Testele auto nu sunt pierdere de timp.

Premergator prezentarii la examenul teoretic, exista posibilitatea testarii cunostintelor prin completarea de teste auto DRPCIV. Recomandarea celor de la www.i-drpciv.ro este ca fiecare cursant sa completeze un numar minim de cinci astfel de chestionare auto in fiecare zi. Astfel de teste pentru permis pot fi gasite pe diverse pagini de internet sau in carti special concepute de catre DRPCIV, inclusiv pe pagina i-drpciv.ro!

Importanta completarii de chestionare DRPCIV.

Convinsi de necesitatea de a detine permis de conducere, majoritatea viitorilor cursanti ai scolilor de soferi incep pregatirea pentru examenul teoretic prin auto-meditatie. O buna parte dintre acestia pot fi chiar convinsi ca este momentul sa se inscrie la scoala de soferi, datorita rezultatelor satisfacatoare obtinute in urma completarii de teste auto drpciv. De cele mai multe ori, chestionarele auto tin locul cartilor de legislatie auto, asta desi recomandarile instructorilor auto sunt cu totul altele. Cu toate acestea, avantaje pot exista, insa doar in anumite situatii.

Scoala de soferi ofera mai putin de 24 de ore de pregatire teoretica?

De exemplu, daca scoala de soferi nu ofera indeajuns de multe ore de parcurgere a teoriei, optiunile cursantului devin limitate. Astfel, devine recomandata completarea de chestionare auto, pentru a se constata nivelul actual de cunostinte.

Traseul sau testul teoretic: care este problematic?

Examenul final, cel al traseului, va putea fi sustinut doar de catre persoanele care reusesc sa promoveze examenul teoretic. In eventualitatea promovarii examenului practic, cursantul primeste permisul de conducere. Cu toate acestea, ar fi greu de spus care dintre cele doua examene este mai dificil. La examenul practic va conta exclusiv pregatirea, care este data de orele efectuate alaturi de instructorul auto, in timp ce la examenul teoretic, depinde in totalitate de capacitatea de invatare a cursantului.

Recomandari pentru examenul teoretic:

  • Prezenta unui profesionist (pentru o mai buna intelegere a legislatiei si a codului rutier, cursantilor le este recomandat sa se prezinte la orele teoretice si sa completeze cat mai multe chestionare auto in prezenta instructorului auto);
  • Notarea intrebarilor ce au ridicat probleme (orice nedumerire sau problema intampinata in completarea de teste auto DRPCIV trebuie discutata cu instructorul);
  • Maxim 3 ore pe zi pentru teste (lucrurile facute in exces nu pot aduce niciodata beneficii foarte mari, astfel ca nimeni nu va castiga prin completarea excesiva de chestionare);
  • Nu lucrati in conditii de stres sau de oboseala exagerata (rezultatele obtinute atunci cand suntem nervosi sau obositi nu vor fi cele scontate, astfel ca nu este recomandata invatarea pentru examen in astfel de conditii).