Breaking news

Chestionarele auto, cheia succesului în obținerea permisului de conducere

Pregătirea pentru obținerea permisului de conducere începe cu celebrele chestionare. Examenul pentru obținerea permisului de conducere poate fi extrem de lejer dacă știi cum să te pregătești.

masina copilMulți tineri au mari probleme în a învăța cum trebuie pentru examenul teoretic. Dovadă în acest sens fiind procentajul foarte mare de persoane care nu trec de acest examen.

Și toate astea pornesc de la modul cum nu înțeleg și nu învață chestionarele cu întrebările pentru proba teoretică. De aceea încercăm să vă furnizăm câteva ponturi pentru o învățare inteligentă pentru examenul de legislație:

1) tehnica pomodoro: presupune câte o pauză de 5 minute la fiecare 25 de minute de citit continuu.

2) tehnica cepei: presupune învățarea în primă fază doar a definiției noțiunilor de bază, după care, pe măsură ce se apropie data examenului, să se învețe tot mai multe detalii legate de noțiunile de bază.

3) strategia învățatului progresiv: această strategie e folositoare îndeosebi celor care nu mai sunt obișnuiți cu învățatul și cu acumularea de noi cunoștințe. Tehnica presupune alocarea a doar 10 minute de învățat pe zi în prima zi. Ulterior, se adaugă câte 2 minute în plus până în ziua de dinainte de examen. Această tehnică este foarte eficientă în obișnuirea creierului cu acumularea de informații, motiv pentru care este folosită cu succes de foarte mulți oameni din întreaga lume, nu numai pentru învățarea legislației rutiere.

Dacă nu deții o carte cu chestionare auto soluția poate fi internetul. Slavă domnului poți găsi o multitudine de variante de chestionare care să te ajute să fii bine pregătit pentru proba teoretică.

Învățarea pe de rost a legislației rutiere nu garantează obținerea permisului de conducere, ci doar promovarea în etapa următoare a examenului, adică cea practică. Legislația actuală prevede că în urma promovării examenului teoretic, el nu mai trebuie dat încă odată, așa cum se întâmpla în cazul celor care picau examenul practic.

Permisul de conducere poate fi obținut 5 pași simpli:

1) Nu omiteți cursurile teoretice oferite de către școala de șoferi

2) Fiți atenți la observațiile instructorilor în timpul orelor de conducere.

3) Folosiți-vă din plin de chestionarele auto online.

4) Alocați-vă timp pentru învățarea semnelor de circulație, dar și pentru studiul legislației.

5) Nu vă programați toate orele de conducere pe durata școlii – ideal este să lăsați 1-2 ședințe pentru zilele de dinaintea examenului.

Sursa foto : mamicamea.ro