Breaking news

Charlie Hebdo provoacă din nou musulmanii. Profetul Mahomed, caricaturizat cu lozinca „Je suis Charlie”

Jurnaliștii revistei Charlie Hebdo nu se dezmint și provoacă în continuare musulmanii, afișând pe prima pagină a numărului de miercuri, tipărit în 3 milioane de exemplare, o caricatură cu profetul Mahomed, care ține în mâini o pancartă cu textul „Je suis Charlie”.

Charlie Hebdo - profetul mahomedEdiția de miercuri, 14 ianuarie, a revistei de satiră Charlie Hebdo, prima după atentatul terorist din 7 ianuarie, soldat cu moartea a 10 jurnaliști și a doi polițiști, îl are pe prima pagină pe profetul Mahomed. Liderul religios al musulmanilor, pe care jurnaliștii francezi l-au tot caricaturizat de-a lungul anilor, fapt ce a dus la măcelul din 7 ianuarie din redacția revistei.

Coperta „numărului supravieţuitorilor”, realizat de jurnaliştii care au scăpat cu viață din atentatul terorist din 7 ianuarie, comis în redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, îl redă pe profetul Mahomed desenat în haine albe, cu lacrimi în ochi, ţinând o pancartă pe care scrie „Je suis Charlie”, sub titlul liniştitor „Tout est pardonné” („Totul se iartă”).

Marţi, în semn de solidaritate, mai multe publicații internaționale au reprodus coperta noului număr din Charlie Hebdo, care îl prezintă din nou pe profetul Mahomed.

Ediția de miercuri, va fi tradus în 16 limbi şi va fi tipărită într-un tiraj record de 3 milioane de exemplare. Revista va fi distribuită atât în Franța cât și în țări precum, Marea Britanie, Olanda, Spania și Canada.