Breaking news

CFR va realiza stația de tramvai de pe Podul Hobanat

Primăria Municipiului București semnat un protocol de colaborare cu Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A., privind realizarea în comun a lucrărilor la Staţia Intermodală din zona Gării Basarab.

pod.hobanatLucrările presupun realizarea staţiei de tramvai pe Podul Hobanat şi instalarea de copertine, lifturi de acces, scări rulante şi trotuare rulante spre Gara de Nord.

CNCF CFR SA, va pune la dispoziţie a terenul necesar realizării lucrării, precum şi a planurilor de arhitectură, planurile privind instalaţiile electrice şi mecanice, precum şi alte studii şi planuri tehnice pe care le deţine compania.

În timp ce Primăria Municipiului Bucureşti, va asigura condiţiile de finanţare şi de execuţie a lucrărilor pentru staţia de tramvai pe Podul Hobanat, dar şi pentru instalarea lifturilor, scărilor rulante şi a trotuarelor rulante spre Gara de Nord.

Primăria Capitalei va finanţa şi executa şi construcţia copertinelor din zonele Griviţa şi Basarab, precum şi a lifturilor, scărilor rulante şi a scărilor de acces în aceste zone.