Breaking news

CFR reintroduce trenurile care fac doar 2 ore de la București la Constanța

loading...

Începând cu data de 4 iulie 2014, distanța dintre București și litoral va putea fi parcursă cu trenul în maxim două ore. CFR Călători anunță că va pune la dispoziția pasagerilor patru trenuri InterRegio suplimentare care vor circula, zilnic, cu o viteză de până la 160 km/h, între București Nord și Constanța.

tren cfrVești bune pentru românii care vor să călătorească în această vară, cu trenul, către Marea Neagră. Vor parcurge distanța dintre București și Constanța, în doar două ore.

Cele 4 trenuri Interregio, apte din punct de vedere tehnic pentru a circula cu viteza maximă de 160 km/h, vor asigura legătura directă între Bucureşti şi Constanţa în 2 ore. Cursele vor opera de două ori pe zi din Bucureşti, cu plecare la orele 09.00, respectiv 16.00, şi din Constanţa cu plecare la orele 13.10, respectiv 19.20.

Călătorii care optează pentru alte intervale orare de călătorie, mai au la dispoziţie 2 trenuri Interregio care vor asigura, de asemenea, legătura directă între Bucureşti şi Constanţa, durata unei astfel de călătorii fiind de în 2h şi 25 minute, garniturile circulând cu o viteză maximă de 140 km/h.

Pentru celelalte trenuri Interregio, care aparţin atât operatorului naţional CFR Călători, dar şi operatorului privat Regiotrans, durata călătoriei va fi de 2h şi 35 minute/2h şi 45 minute, cu 3 şi 5 opriri în staţiile de cale ferată din parcurs, garniturile circulând pe relaţia Bucureşti Nord – Constanţa, şi retur, cu o viteză maximă cuprinsă între 120 – 140 Km/h.

Toate programele de reabilitare a infrastructurii feroviare derulate de CFR SA pun un accent deosebit pe îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii noştri prin calitatea serviciilor oferite operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă. Proiectele noastre vizează în primul rând creşterea vitezei de circulaţie şi a siguranţei pe calea ferată şi, nu în ultimul rând, protejarea mediului înconjurător”, a declarat Macarie Moldovan, director general CFR SA.

Cele patru trenuri InterRegio devin parte integrantă din programul de transport estival Trenurile Soarelui 2014, numărul de trenuri din acest program ajungând, astfel, la 44. Trenurile vor avea în compunere șase vagoane de clasa I-a și de clasa a II-a. Pentru remorcare, vor fi folosite cele mai moderne mijloace de tracțiune din parcul de locomotive al companiei. Publicul este invitat să utilizeze acest nou și modern serviciu oferit de CFR Călători în colaborare cu CFR SA.

Tarifele aplicate corespund rangului InterRegio pentru a fi accesibile tuturor categoriilor de călători, inclusiv acelora cu venituri reduse şi au ca scop sporirea atractivităţii transportului feroviar de călători.

Trenurile vor circula, fără opriri intermediare, după următorul program:

  • IR 1987 Bucureşti Nord (pl.09.00) – Constanţa (sos. 10.58)
  • IR 1986 Constanţa (pl. 13.10) – Bucureşti Nord (sos. 15.10)
  • IR 1989 Bucureşti Nord (pl. 16.00) – Constanţa (sos. 17.58)
  • IR 1988 Constanţa (pl. 19.20) – Bucureşti Nord (sos. 21.20)

Programul estival de transport feroviar Trenurile Soarelui 2014 este valabil până la data de 15 septembrie și  cuprinde peste 44 de trenuri spre și dinspre litoral și Delta Dunării.

loading...