Breaking news

CFR Marfa vinde nava ferry-boat Mangalia prin licitație publică

CFR Marfa anunta vanzarea navei ferry-boat Mangalia in cadrul sedintei publice de licitatie ce s-a fost desfasurat la sediul Bursei Romane de Marfuri in data de 26 octombrie 2023.

Nava a fost achizitionata de catre o societate olandeza care are ca obiect de activitate operatiuni de shipping, la pretul de 13,2 mil. lei. Suma va fi directionata catre CNCF CFR SA in vederea stingerii ajutorului de stat, acesta fiind furnizor de ajutor de stat alaturi de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – ANAF.

CFR Marfa inregistreaza in continuare o crestere a activitatii sale de transport, raportand pe primele 10 luni ale anului curent un profit operational de aprox. 110 mil. lei, respectiv venituri totale de 787mil lei, in crestere cu 33%  si o cifra de afaceri de o 641 mil. lei, in crestere cu 19% fata de aceeiasi perioada a anului trecut .

SNTFM CFR Marfa SA este operatorul national de transport feroviar de marfa, care detine o cota de piata de 31,2% din piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, la nivelul primului  semestru al anului 2023, pentru marfuri transportate.

>