Breaking news

CFR Marfă, vândută unui infractor. Gruia Stoica este cercetat penal pentru privatizare frauduloasă și evaziune fiscală

loading...

Patronul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica, cel care a câștigat licitația de privatizare a CFR Marfă, este cercetat de procurorii de la crimă organizată din Iaşi pentru evaziune fiscală și privatizarea frauduloasă a unei companii feroviare.

cfr marfa - gruia stoicaGuvernul Ponta a vândut CFR Marfă unui infractor cercetat penal pentru evaziune fiscală și privatizare frauduloasă a unei firme din domeniul feroviar.

Gruia Stoica este cercetat de DIICOT Iași pentru evaziune fiscală și privatizarea frauduloasă a companiei TVM (Transbordare Vagoane Marfă) și implicare în activități de crimă organizată.

Potrivit ziuanews.ro, Gruia Stoica urmează să fie chemat la audieri la sediul DIICOT, pentru a le da explicații procurorilor în legătură cu modul în care a privatizat compania TVM.

Omul de afaceri Gruia Stoica, deținătorul Grampet Group SA, deține și GFR, dar și fabrica de reparații vagoane Remar Pașcani, companiile Reva Simeria și societatea Transbordare Vagoane Marfă (TVM).Pe 20 iunie, GFR a oferit pentru pachetul de 51% din acțiunile CFR Marfă, suma de 202 milioane euro. La care se adaugă investiții de 200 milioane euro, plus 1,5 milioane euro în mediu.
loading...