Breaking news

CFR insistă ca firmele constructoare să finalizeze la timp lucrările la calea ferată

Cristian Ghibu, director General CNCF CFR SA a făcut apel la firmele constructoare pentru ca lucrările de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Coridorul IV paneuropean, să fie finalizate în graficele stabilite.

Directorul General al CNCF CFR SA, Cristian Ghibu, a efectuat în cursul lunii septembrie primele vizite pe tronsoanele de cale ferată de pe Coridorul IV paneuropean, unde au demarat lucrările de reabilitare a infrastructurii.

În cadrul vizitelor, domnul Cristian Ghibu a verificat stadiul demarării lucrărilor de reabilitare, încadrarea în graficele stabilite şi a purtat discuţii cu reprezentanţii firmelor de construcţii în vederea soluţionării oricăror probleme care pot interveni în perioada de execuţie. De asemenea, directorul general al companiei a făcut apel la respectarea angajamentelor contractuale, astfel încât reabilitarea celor aproximativ 205 Km de cale ferată să fie finalizată la termen.

“Avem în execuţie reabilitarea a aproximativ 205 km de cale ferată dublă pe şase tronsoane feroviare, modernizarea a 14 staţii de cale ferată şi a 5 tuneluri feroviare, aflate pe Coridorul IV paneuropean. Vorbim deci despre un important program de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare, iar firmele care au câştigat contractele trebuie să facă faţă acestei provocări. Lansez prin urmare un apel ferm ca firmele constructoare să se alăture eforturilor companiei CFR SA pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, inclusiv prin angajamentul că vor respecta termenele prevăzute în graficele de lucrări şi vor continua în acelaşi ritm implementarea proiectelor şi pe perioada iernii. Tehnic este posibil, este nevoie doar de voinţă şi de înţelegerea importanţei eforturilor pe care CFR SA şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii le fac pentru a susţine investiţiile în infrastructură”, a declarat Cristian Ghibu.

În prezent sunt în execuţie lucrările de reabilitare, aferente proiectelor din programul POS-T, pe următoarele tronsoane feroviare:

– Buftea – Brazi (37 Km) – proiect pilot operaţional pentru un sistem ETCS/ERTMS nivel 2

– Frontiera – Curtici – Arad – km.614 (41,185 Km) – lucrări de reabilitare

– Vinţu de Jos – Coşlariu (35,4 Km) – lucrări de construcţii şi instalaţii

– Coşlariu – Micăsasa, Aţel – Micăsasa, Aţel – Sighişoara (91,3 km) – lucrări de construcţii şi instalaţii

Valoarea totală a contractelor semnate de CFR SA pentru execuţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare şi supervizare, aferente proiectelor din POS-T 2007-2013, se ridică la 5.869.700.020,91 lei, contribuţia CE fiind de 85%, prin Fondul de Coeziune, respectiv 69,25%, prin fonduri nerambursabile, şi Buget de stat cu o cotă de 15%, respectiv 30,75%.

>