Breaking news

CFR – mai bogată cu 1,94 milioane de euro

Societatea Feroviară de Turism (SFT) a vândut un teren de 5,5 hectare, situat lângă Hotelul Mara din Sinaia, pentru 1,94 milioane de euro, anunţă gândul.info.

gara sinaiaTerenul, vândul la preţul de 35,27 euro pe metru pătrat, a ajuns în posesia unui om de afaceri bucureştean, care şi-a propus să cultive conifere în acest spaţiu, pe care să le vândă pentru a-şi recupera investiţia.

Tranzacţia a fost realizată în urma unei licitaţii organizată de Bursa Română de Mărfuri la care s-au înscris două societăţi. Firma câştigătoare, Cris Style Impex, a fost înfiinţată, potrivit aceleiaşi surse, în 1992 şi este deţinută de Corneliu şi Lidia Cosac. Obiectul de activitate al societăţii este importul de plante pentru exterior şi interior, vase, substanţe pentru îngrijirea plantelor, unelte şi scule de grădinărit, mobilier pentru exterior şi interior, decoraţiuni pentru casă şi gradină.

SFT CFR SA este o societate controlată de stat şi are ca obiect de activitate efectuarea de transport feroviar de călători cu specific de turism feroviar, cazare şi alimentaţie publică în hoteluri, baruri şi restaurante. Potrivit gândul.info , compania avea, la 30 noiembrie, pierderi de 4,51 milioane de lei.