Breaking news

Cezar va reprezenta România la Eurovision. Iată clasamentul finalei românești

Cezar cu piesa “It’s My Life”, a câștigat sâmbătă seară, Selecția Națională Eurovision și va reprezenta România în semifinala din 16 mai de la Malmo.

cezar - eurovision romania 2013Bătălie strânsă în finala Eurovision România 2013. Televot surprinzător și vot al juraților de-a dreptul imprevizibil și șocant pe alocuri. Din mare favorită, Luminița Anghel a ajuns marea perdantă a Eurovisionului românesc.

Cezar a reușit să câștige 12 puncte în urma televotingului și 8 puncte de la juriu, astfel cu 20 de puncte s-a clasat pe prima poziție și va merge în semifinala din 16 mai de la Malmo din Suedia.

Cezar, cu piesa lui, It’s My Life, compusă de Cristian Faur, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, 9.774, dintr-un total de 42.567.

Emoţionat până la lacrimi, Cezar a declarat: Le mulţumesc fanilor! Nu e nimic fals, datorită vouă am ajuns aici şi datorită vouă trăiesc un vis. Până în urmă cu puţin timp, nu eram cunoscut în ţară, iar în trei săptămâni am câştigat atâţia prieteni! Mulţumesc mult familiei, fraţilor mei de acasă, mamei mele şi tatălui, care mă priveşte din cer.

Juriul de specialitate al finalei selecţiei naţionale a fost compus din Ştefan Naftanailă, realizator Radio România, Mihai Ogăşanu, compozitor, regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul Eduard Cârcotă, compozitorul Andrei Tudor, artista Crina Mardare şi preşedintele juriului, compozitorul George Natsis.

Ştefan Naftanailă, singurul care nu a acordat niciun punct piesei Unique, a Luminiţei Anghel, şi-a motivat alegerile astfel: „Am votat ţinând cont de calitatea piesei, a interpretării şi de capacitatea interpretului de a face faţă acestui concurs”.

Anul acesta, la Eurovision în semifinale, participă 33 de ţări, dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 14 mai, iar 17 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, din 16 mai.

Romania va intra in partea a doua a semifinalei din 16 mai, alături de Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elveţia, Georgia, Grecia si Armenia, Letonia, Azerbaijan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda şi Bulgaria.

Iată clasamentul final de la Eurovision România, după cumularea punctajului de la televot cu cel al juriului.

1. Cezar – 20 puncte (12 puncte televot + 8 puncte juriu) 

2. Electric Fence – 19 puncte (12 juriu şi 7 televot)

3. Luminiţa Anghel  – 18 puncte (10 puncte juriu, 8 puncte televot).

4. Robert Turcescu şi Casa Presei – 12  puncte (2 puncte juriu şi 10 televot),

5. Elena Cârstea  – 11 puncte (7 puncte juriu, 4 televot)

6. Tudor Turcu – 10 puncte (4 puncte juriu, 6 televot)

7. Al Mike feat. Renée Santana  – 8 puncte (6 puncte juriu, 2 televot)

8. Narcis Iustin Ianău – 5 puncte (0 puncte de la juriu şi 5 din partea telespectatorilor)

9. FreeStay  – 5 puncte (5 puncte juriu, 0 televot).

10. Cristian Prăjescu – 3 puncte (0 puncte juriu, 3 televot)

11. Ovidiu Anton  – 3 puncte (3 puncte juriu, 0 televot)

12. Andrei Leonte – 2 puncte (1 punct juriu, 1 televot).

televot final eurovision 2013

 

>