Breaking news

Cezar Iulian Ganea a devenit în premieră Campion RTP

Cezar Iulian Ganea a devenit duminică, 16 octombrie 2022, în premieră, campion RTP. Bucureșteanul a cucerit ultimul turneu RTP 250 din anul 2022, desfășurat la Băneasa Forest Club.

Cezar Ganea, prezent pentru a treia oară la un turneu RTP, a bifat prima sa finală RTP din carieră, pe care a și câștigat-o. După ce i-a trecut glonțul pe la ureche în optimi de finală, când Radu Năstase a ratat o minge de meci, Cezar nu s-a mai oprit decât în finală unde l-a învins pe favoritul numărul opt al turneului, Valentin Mitrică. După cea pierdut primul set cu 2-4, Cezar s-a impus cu 4-3 în setul doi iar în decisiv a câștigat cu 10-6. Pentru primul său titlu RTP din carieră, Cezar Iulian Ganea a fost recompensat cu un premiu în valoare de 200 lei, trofeul Campionului RTP 250 CUP, personalizat de Leonte Cupe și Trofee, cât și o sticlă de vin de la Crama Oprișor și un voucher RTP în valoare de 50 lei. În plus, Cezar a primit și celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete. Grație acestei victorii, Cezar Ganea este calificat la turneul Campionilor RTP din 6 noiembrie 2022 și trece la nivel Avansat în cadrul Circuitului RTP.

Valentin Mitrică a bifat duminică, a patra finală RTP din carieră, trei de categorie RTP 250 și una RTP 500, toate pierdute. Prima, de categorie RTP 500, pierdută în 18 aprilie 2021 în fața lui Ștefan Popescu. A doua, de categorie, RTP 250, pierdută pe 25 iulie 2021 în fața lui Cristian Bălan. A treia de categorie RTP 250, pierdută pe 15 mai 2022 în fața lui Rareș Mărăcine. Azi, după un prim meci criminal de greu, în care a fost la un punct distanță de înfrângere în fața lui Florin Tănase, a urmat alt meci dificil cu Marius Pîrvan, câștigat în trei seturi, iar în sferturi a câștigat partida cu Bogdan Farcaș, la mustață, 10-9, 10-9. Și după trei meciuri pe muchie de cuțit, a urmat o semifinală de povestit nepoților. A pierdut primul set în partida cu Mircea Trocaru, scor 4-10, s-a impus în al doilea set cu 10-7, iar în setul trei a fost condus cu 1-8 și în mod miraculos a reușit să revină și să câștige 10 puncte consecutive care l-au calificat în a patra finali RTP din carieră. În finală, după ce s-a impus cu 4-2 în primul set, s-a relaxat nepermis în setul doi, recunoscând la ceremonia de premiere că și-a subestimat adversarul și a pierdut finala. Fiul său, Rareș, care l-a susținut toată ziua, de pe margine, i-a înmânat trofeul finalistului turneului RTP 250, iar soția sa, Valentina i-a înmânat sticla de vin de la Crama Oprișor. Valentin Mitrică a mai primit în dar și un premiu în valoare de 170 lei, un voucher RTP de 30 lei și 200 puncte RTP. Valentin Mitrică este calificat la RTP Finals din 5 noiembrie 2022.

Ultimul turneu RTP 250 din anul 2022 a reunit la start 37 de jucători dintre care trei au debutat în premieră în cricuitul RTP: Alin Paroiu, George Ilarian și Petru Hurciuc.

>