Breaking news

Cezar e gata de Eurovision. Delegația României a plecat la Malmo

Cezar, împreună cu staff-ul TVR, au plecat în această noapte către Malmo, orașul suedez care găzduiește concursul internațional Eurovision 2013.

cezar - eurovision 2013Cezar, împreună cu impresarul său, cu Alexandra, care-i va asigura backing vocals dar și cu Dan Manoliu, șeful delegației TVR, au susținut ieri o conferință de presă înainte de plecarea în Suedia.

Reprezentantul României la Eurovision este încrezător în piesa lui și spune că locul 17 din semifinala doi, nu a fost ales întâmplător de organizatori. Cezar mizează pe faptul că va evolua ultimul în semifinală și că show-ul său va capta atenția publicului european cu doar câteva secunde înainte de start televot.

Locul 17 e cu noroc. Chiar dacă în finala națională am avut numărul 7. Îmi place să fac aceste asocieri, 7 – 17.  Cum a spus și Dan Manoliu, anul acesta ei(nr. organizatorii Eurovision), au ales care cum să cânte, și cred că nu este întâmplător acest lucru. Din punct de vedere strategic, rămâi fresh în mintea telespectatorilor, pentru că imediat după ce cânt eu se dă drumul la televot și lumea imediat reține mai ales prin show-ul pe care o să îl facem”, a declarat Cezar pentru exclusivNEWS.ro.

Contratenorul a spus că nu are nicio problemă de sănătate și că s-a refăcut vocal după finala națională: Eu sunt în formă, nu am nicio problemă, sunt foarte ok, m-am refăcut după finala națională. Acum sunt foarte bine, sunt un cântăreț de operă și sunt obișnuit cu publicul. Energiile se vor crea în momentul când eu voi fi pe scenă și totul va fi bine.

Cât despre dificila misiune din semifinală, de calificare în finala de pe 18 mai, Cezar a precizat: Trebuie în primul rând să intrăm în finală, după care vedem ce se va întâmpla. Am ascultat competitoarele, sincer sunt foarte multe țări care deja după 3 minute te întrebi…și gata s-a terminat? Fără să îți spună mare lucru piesa respectivă.  Cu siguranță nu voi trece neobservat, este important să fii observat la modul wow. Contează foarte mult să fii în finală și de acolo discutăm.

Deși majoritatea celor care au văzut videoclipul oficial au avut doar cuvinte de ocară, Cezar spune că a gândit scenariul acestuia împreună cu managerul său și că și-a dorit să fie un clip dinamic și plin de adrenalină. Cezar a precizat că el a sărit cu parașuta în videoclipul său și că nu a avut dublură.

Cât despre faptul că Danemarca este favorită la câștigarea Eurovisionului, reprezentantul României a spus: e atât de previzibil să zici că Danemarca e favorită,  mai trebuie să ascultăm și live Danemarca și după aceea să mai discutăm. 

În semifinala doi din 16 mai, Cezar va purta un costum negru, creat special pentru Eurovision de celebrul designer român, Doina Levința.

Dan Manoliu, șeful delegației TVR a precizat că  în acest an, România va surprinde audiența Eurovision printr-un show de excepție și că anul ăsta și-a dorit să-și asume în totalitate conceptul acestuia și speră ca la Malmo să nu fie probleme tehnice iar grafica de excepție pentru ca Cezar să se califice în finala de pe 18 mai.

România va evolua în a doua semifinală Eurovision 2013, alături de alte 16 țări, Cezar evoluând ultimul. Din cele 17 semifinaliste, în finală vor merge doar cele care se vor clasa pe primele zece locuri în urma televotului și a notelor oferite de juriile naționale.