Breaking news

Cezar Constantin Filip a demisionat din funcția de Șef al Poliției Piatra Neamț după ce a bătut o minoră

Cezar Constantin Filip a demisionat miercuri, din funcția de Şef al Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, la solicitarea Ministrului de Interne, Gabriel Oprea, întrucât în urmă cu două săptămâni a bătut o minoră în secția de poliție.

Cezar Constantin FilipCezar Constantin Filip, a demisionat, miercuri seară, la scurt timp după ce Gabriel Oprea i-a cerut Șefului Poliției Române, să-l dea afară.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, a ordonat șefului Poliției Române demiterea șefului Poliției Municipiului Piatra Neamț. Menționăm totodată, că în cazul respectivului polițist a fost sesizat Parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Interne.

Șeful Poliției Piatra Neamț a fost filmat de camerele de supraveghere din instituția pe care o conducea, în timp ce lovea fără milă, o fată de 14 ani, care fusese prinsă la furat pe stradă. Cezar Constantin Filip a fost filmat în timp ce o lovea în mod repetat, cu palmele şi cu picioarele și o trăgea de păr pe minoră.

Filmarea, datată în 8 martie, ar fi fost făcută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ, iar în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi apare şi un ofiţer de la Biroului de Investigaţii Criminale, care asistă la incident fără a interveni.

Minora agresată de şeful Poliţiei Piatra Neamţ are 14 ani ar face parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi şi tâlhării.

Inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă, a trimis, miercuri, Corpul de control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, care a declanşat la rândul său o anchetă în cazul şefului Poliţiei Piatra Neamţ.