Breaking news

Ceremonie fastuoasă pe o ploaie torențială la Olimpiada de Tineret de la Nanjing

Ceremonia de deschidere a cele de-a doua ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing din China, s-a desfășurat pe o ploaie torențială, întrucât chinezii au încercat să înlăture norii prin tehnologia de control meteorologic, dar procedura a eșuat.

jocuri olimpice de tineret 2014Olimpiada de Tineret a fost deschisă în mod oficial de Preşedintele Chinei, Xi Jinping, pe stadionul Complexului Sportiv din Nanjing. Unde în perioada 16-28 august , tinerii sportivi cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se vor întrece pentru medaliile olimpice puse în joc la cele 28 de sporturi.

Ceremonia de deschidere de la Nanjing a fost realizată tot de  Chen Weiya, cel care a dirijat lucrurile și la Olimpiada de la Beijing din 2008. Însă show-ul a fost o reprezentaţie la scală mult mai mică a celei din urmă cu şase ani, însă, chiar şi aşa, a reuşit să împresioneze.

Ideea centrală a ceremoniei de deschidere a fost că tinerii trebuie să vadă lumea şi viitorul. Elementele centrale ale cermoniei pentru care chinezii au cheltuit a zecea parte din suma investită în deschiderea de la Beijing, din 2008, au fost un telescop şi o sferă uriaşă.

Flacăra olimpică a fost aprinsă de Chen Ruolin, sportiva care, în 2012, la Londra, a adus Chinei a 200-a medalie olimpică de aur la Jocurile Olimpice de vară, în proba de sărituri în apă, de la platforma de 10 metri.

Studenţii şi elevii chinezi au participat la construcţia conceptului acestor Jocuri, pentru că „spre deosebire de Olimpiada din 2008, această competiţie le este adresată mai ales lor” a adăugat Chen Weiya.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional şi-a încheiat discursul cu un selfie.

Chinezii au schimbat tradiţia, eliminând defilarea clasică a delegaţiilor. Parada celor 204 de ţări participante a fost redusă la defilarea sportivilor portdrapel, o variantă mai rapidă şi care a eliminat diferenţele dintre marile echipe cu zeci de sportivi şi cele cu doar câţiva reprezentanţi. România a fost introdusă în arenă de jucătoarea de tenis de masă Adina Diaconu.

Dintre cele 204 ţări anunţate ca participante la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret,Nigeria şi Liberia au lipsit de la ceremonia de deschidere.

Oficialii nigerieni au decis la începutul săptămânii să boicoteze Olimpiada de la Nanjing, acuzând faptul că sportivilor nu li s-a permis să se antreneze alături de ceilalţi atleţi, ei fiind supuşi unui tratament „inuman şi discriminator”.

Peste 3500 de sportivi din 204 țări se vor întrece la Olimpiada de Tineret de la Nanjing, iar România participă cu 41 de sportivi care vor concura la 14 discipline: atletism, baschet, box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, scrimă, taekwondo, tenis de masă și tenis.

>