Breaking news

Cereale pentru hrana sănătoasă a bebelușilor

De la aproximativ șase luni, în dieta copiilor sunt introduse cereale bebeluși – principala sursă de carbohidrați pentru corpul în creștere. În mod tradițional, acest produs este destinat micului dejun și dacă mamele anterior trebuiau să stea mult timp la aragaz pentru a-l găti, acum pot opta pentru amestecuri uscate gata de preparat. Avantajele acestora din urmă, sunt într-o compoziție perfect echilibrată și prin faptul că sunt îmbogățite cu oligoelemente esențiale și vitamine.

Cerealele pentru copii sunt alimente de bază

Cerealele bebeluși sunt de două feluri, fără gluten (orez, hrișcă, porumb) și cereale care conțin gluten (grâu, ovăz laminat). De obicei, pentru bebeluși, medicii pediatri recomandă alegerea opțiunilor cu o singură componentă și este mai bine ca produsul să conțină mai multe amestecuri de cereale pentru copiii mai mari. De asemenea, compoziția amestecurilor poate include fructe de pădure și alte fructe, cacao, miere, nuci, care nu numai că măresc conținutul de vitamine din dieta copilului, ci îl învață și la produse cu gusturi noi.

Amestecurile conțin deja lapte praf, fiind suficient să le diluezi cu apă clocotită și să amesteci bine. Există, de asemenea, o categorie specială de alimente pe bază de soia pentru copiii care nu pot tolera proteinele din lapte. Opțiunile fără lactate sunt, de asemenea, recomandate persoanelor care suferă de alergii. În magazinul cu cereale pentru bebeluși elaptepraf.ro poți achiziționa produse de la producători renumiți în întreaga lume: Topfer, Humana, Hipp.

Cerealele pentru bebeluși servesc drept hrană de la 4 luni, de la 6 luni, de la 8 luni, 6-10 luni, plus fulgi de cereale. Cerealele de la 4 luni asigură o digestie sănătoasă copilului și saturația corpului său cu fibre dietetice naturale și prebiotice de origine naturală. Producătorii de alimente pentru bebeluși oferă o gamă largă de produse cu diverse componente, instant sau care necesită tratament termic pe termen lung, cu sau fără componente pentru lapte.

Ce conțin cerealele pentru bebeluși?

Cerealele pentru bebeluși cu gluten conțin în general griș, grâu, fulgi de ovăz. Sunt recomandate pentru utilizarea de la o vârstă mai târzie, iar pentru prima hrănire este mai bine să folosești cereale cu orez, hrișcă, porumb.

De asemenea, există cereale pe bază de lactate sau fără lactate (pentru copiii cu alergie la laptele de vacă), mono-componente sau multi-componente, cu diferite metode de procesare – instant sau care necesită preparare, cu sau fără umpluturi, cu componente din fructe, nuci, miere și care pot servi ca aditivi, precum și cereale pentru copii cu efect de vindecare, adică au în componența lor probiotice și prebiotice.

Cum să alegi compoziţia perfectă?

Alegerea depinde de vârsta bebelușului, de caracteristicile sale individuale – intoleranță la componentele individuale, reacții alergice etc. Pentru prima hrănire, ar trebui să introduci cereale fără gluten, fără aditivi, iar de la 6-7 luni – să introduci griș și fulgi de ovăz. Prezența componentelor lactate este de dorit, cu excepția cazurilor în care copilul prezintă reacții alergice la proteina de vacă.

 

>