Cercetătorii vor testa la Marsilia un vaccin curativ împotriva SIDA

Oamenii de știință sunt la un pas de a găsi leacul împotriva maladiei SID, care răpune mii de vieți în fiecare zi. Laboratorul de biologie structurală din cadrul Hôpital de la Timone din Marsilia se pregăteşte să testeze pe 48 de voluntari seropozitivi un vaccin curativ contra SIDA.

hpv-vaccinTestele vor demara peste câteva zile în secţia de maladii infecţioase a spitalului şi vor fi coordonate de medicul Isabelle Ravaux.

Vaccinul, care a fost deja testat cu succes pe animale, va trebui să fie injectat voluntarilor de trei ori în decurs de un an. Medicii vor să determine astfel doza de vaccin care este cel mai eficientă pe pacienţi umani.

Directorul laboratorului de biologie structurală din spitalul citat, Erwann Loret, a pus la punct o “moleculă antiSIDA”, care atacă proteina TAT, o proteină care împiedică sistemul imunitar al bolnavilor “să cureţe” celulele infectate.

Numărul testelor de depistare a HIV realizate în Franţa în 2011 a crescut pentru prima dată în ultimii cinci ani, ajungând la 5,2 milioane, potrivit unui studiu publicat de Institutul de supraveghere sanitară pe 30 noiembrie.

>