Breaking news

Cercetătorii români au cucerit 2 medalii de argint la Salonul de Invenţii de la Geneva

Cercetătorii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a obţinut două medalii de argint în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva, Elveţia, ce s-a desfăşurat în perioada 10-14 aprilie 2019.

Cercetătorii români Teişanu Aristofan Alexandru, Adela Bâra, Mihai Nicolae Iordoc, Barbu Ionela Paula, Caramitu Alina Ruxandra, Mitrea Sorina Adriana şi Banciu Cristina Antonela au primit medalia de argint la Geneva pentru invenţia “Material compozit pe baza de rasini epoxidice cu continut de metale grele pentru elemente de structura la vehicule spatiale”.

În timp ce Popescu Mihail, Chihaia Rareş Andrei, Tănase Nicolae, El-Leathey Lucia Andreea, Oprina Gabriela şi Nicole Sergiu au primit medalia de argint la Salonul de la Generva pentru invenţia: “Geometrie transversala utilizata pentru masini electrice cu magneti permanenti si intrefier axial”.

ICPE-CA, prin cercetarile demarate, se preocupa constant sa raspunda provocarilor impuse de noile cerinte economice si sociale, astfel incat, prin activitatea sa, sa contribuie la dezvoltarea durabila a intregii societati.

 

>