Breaking news

Centura Capitalei-extinsă la patru benzi

centuraLărgirea la patru benzi a centurii Bucureştiului va fi gata în acest an, fără poduri şi fără să facă legătura între cele două autostrăzi, dar cu un efort bugetar de aproape 100 milioane de euro.

Partea carosabilă va fi extinsă la patru benzi pe o lungime de 20,46 km, între DN7 şi DN2. Pe acest sector urmau să fie construite şi trei poduri, care nu vor fi gata anul acesta. Două dintre ele ar trebui să treacă peste drumuri judeţene, la Tunari şi Ştefăneşti, iar al treilea ar trebui să treacă peste calea ferată la Otopeni, lângă podul existent de pe DN1.

Am discutat cu oficialii Consiliului Judeţean Ilfov posibilitatea ca ei să construiască poduri care să supratraverseze centura, care pot fi la o singură bandă pe sens. Dacă facem noi podurile peste drumurile judeţene, ele trebuie să aibă două benzi pe sens, variantă mai scumpă”, a declarat pentru Gândul, Hari Cristian Dascălu, director adjunct al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), responsabil cu centurile ocolitoare.

Lărgirea centurii actuale nu este însă decât o soluţie de moment şi nu rezolvă integral problemele de trafic din jurul capitalei. Adevărata soluţie este reprezentată de construcţia unei variante ocolitoare cu profil de autostradă, care să înconjoare Bucureştiul, exterioară celei existente.

>