Breaking news

Centrul Capitalei, acoperit de un strat gros de grindină

loading...

Precipitațiile au făcut prăpăd duminică seară în București. În  centrul Capitalei a plouat cu grindină atât de tare, încât pe jos s-a așternut un strat gros de 10 centimetri, de aveai impresia că este zăpadă pe jos.

grindina bucurestiS-a întors vremea cu fundul în sus. La mijlocul primăverii și început de lună mai, bucureștenii s-au trezit cu un fenomen extrem de ciudat. Grindină cât vezi cu ochii de zici că te afli în mijlocul iernii.

Ploaia căzută duminică în București a inundat mai multe străzi și pasaje. În Piaţa Unirii grindina a format un adevărat strat de zăpadă iar pasajul Unirii a fost inundat.

Autoritățile au fost informate de meteorologi că a fost emisă o informare de cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică, valabilă până luni la ora 9.00 pentru 22 de judeţe.

Potrivit informării, până luni la ora 9.00, vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte.  

În plus, judeţele Mehedinţi, Gorj şi Caraş-Severin vor fi până luni dimineaţă sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii, iar alte 19 judeţe au fost atenţionate cu cod galben.  

Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei, iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi local a Carpaţilor Orientali.   

loading...