Breaking news

Centre speciale de îngrijire pentru Alzheimer

loading...

Persoanele care suferă de Alzheimer au nevoie de o îngrijire specială, pentru că nu se mai pot descurca singure și trebuie să fie supravegheate și ajutate permanent. De aceea, este foarte dificil pentru familie să asigure cele mai bune condiții de trai pentru vârstnicii care primesc acest diagnostic. În această situație, cea mai bună soluție, atât pentru pacient cât și pentru familia lui, o reprezintă internarea într-un centru specializat.

Un cămin de bătrâni cu Alzheimer poate oferi rezidenților care suferă de această boală cele mai bune condiții de cazare, tratament și supraveghere. Nu toate căminele au însă personal calificat, cu experiență în îngrijirea complexă de care au nevoie acești bătrâni. Prin urmare, rudele care vor să caute un cămin potrivit pentru un vârstnic cu Alzheimer ar trebui să viziteze mai multe centre de acest fel și să se intereseze cum sunt îngrijiți rezidenții. 

Iată care sunt aspectele esențiale, de care ar fi bine să țină cont.

Personal disponibil non-stop

Cea mai importantă nevoie în cazul persoanelor care suferă de Alzheimer este supravegherea permanentă. De aceea, este obligatoriu ca personalul de la cămin să fie disponibil 24h/7, inclusiv noaptea, în ture, pentru că acești vârstnici pot deveni oricând agitați, iar starea lor se poate degrada foarte repede. Astfel, în caz de urgență, trebuie să existe pe tură asistente și infirmiere care să poată interveni.

Totodată, este important ca rudele să știe ce se întâmplă în cazul în care rezidentul se va simți foarte rău și va trebui dus de urgență la spital. Un cămin de bătrâni care oferă servicii premium va găsi cea mai bună soluție și în acest caz: rezidentul va fi însoțit la spital de către un reprezentant al căminului, astfel încât prezența rudelor să nu mai fie obligatorie.

Consultație medicală zilnică

Pentru ca starea de sănătate a unui bolnav de Alzheimer să nu se degradeze prea repede, este necesară respectarea unui tratament special, iar efectele lui trebuie să fie monitorizare constant. De aceea, este foarte important ca un rezident care suferă de această boală să fie consultat zilnic de către un medic, iar starea lui să fie notată detaliat într-o fișă medicală personală, pentru ca orice modificare sau involuție să fie observată imediat. 

Desigur, un pacient cu Alzheimer ar trebui să beneficieze regulat și de consultație din partea unui medic psihiatru. Prin urmare, înainte de alegerea unui anumit cămin de bătrâni, rudele trebuie să se informeze dacă respectivul centru are contract de prestări servicii cu medici specialiști, care să poată oferi consultații ori de câte ori este nevoie de ajutorul lor.

Iată de ce este important ca familia unui bătrân cu Alzheimer să nu ia decizii pripite și să viziteze cât mai multe cămine de bătrâni înainte să aleagă unul. În acest fel, rudele se vor asigura că au acordat atenție fiecărui detaliu în parte și că, în final, au făcut cea mai bună alegere pentru persoana dragă aflată în suferință.

Sursa foto: 

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/femeie-estompare-ince-o-are-bokeh-3768117/

loading...