Breaking news

Centralele termice pe lemne Liepsnele – ideale pentru încălzirea locuinţei

Razele călduroase ale soarelui nu mai ard cu aceeaşi putere, de fapt toamna s-a instalat în toată splendoarea sa peste ţară. Fiecare încearcă să se pregătească cum poate mai bine pentru ca anotimpul friguros să nu îl prindă pe nepusă masă.

centrala-termica-pe-lemne_1Principalul şi cel mai important aspect de care toţi s-au îngrijit încă de la primele semne de răcoare este încălzirea locuinţei.

Majoritatea românilor au optat pentru centralele termice pe lemne pentru că acestea dau cel mai bun randament şi sunt cele mai avantajoase.

Mai mult decât atât, renumitele centrale de pe http://www.centrale-lemne-liepsnele.ro au devenit indispensabile, tot mai mulţi fiind cei care le achiziţionează pentru a asigura căldura necesară din locuinţă.

Cu o vastă experienţă pe piaţa centralelor termice, Liepsnele a revoluţionat locuinţele cu cele mai eficiente şi rezistente sisteme de încălzire ale vremii.

Cele pe bază de combustibil solid reprezintă cea mai bună şi ieftină modalitate de a ajuta la crearea confortului de care orice persoană are nevoie.

Sezonul rece nu este iertător nu nimeni, de aceea o centrală care să dea randamentul dorit este absolut esenţială. Această companie vine în întâmpinarea tuturor cu o gamă largă de centrale care funcţionează pe bază de combustibil solid, fiecare având diverse caracteristici ce sunt adevărate avantaje de care nimeni nu ar trebui să se lipsească.

În funcţie de dimensiunile locuinţei, pe site-ul companiei sunt disponibile mai multe modele, toate de o calitate de necontestat. Acestea sunt capabile de a furniza o cantitate de căldură imensă, astfel încât disconfortul creat de frig să nu se simtă nicicum.

Pe pagina centrale-lemne-liepsnele.ro, acest importator de centrale pune la dispoziție cele mai calitative și eficiente centrale pentru uz casnic pe bază de combustibil solid. Principalul avantaj al utilizării acestora constă în faptul că au o perioadă de ardere a unei singure încărcături foarte extinsă.

Cea mai bună modalitate de a menţine confortul şi căldura în locuinţă pe timp de iarnă – centralele Liepsnele

Cea mai mare parte a românilor optează pentru varianta de a-şi încălzi locuinţa prin centralele termice pe lemne deoarece acestea sunt cele mai uşor de întreţinut şi au cele mai mici costuri.

Combustibilul solid a fost întotdeauna cea mai bună alegere tocmai pentru că este o investiţie care nu necesită un efort financiar atât de mare precum al celorlalte tipuri de combustibili lichizi sau gazoşi.

Pe centrale-lemne-liepsnele.ro, compania Liepsnele a pregătit o serie de centrale ce au diferite capacităţi, create în mod deosebit pentru a încălzi în mod corespunzător orice locuinţă pe perioadele reci. Fiecare centrală în parte are o calitate superioară, o rezistenţă crescută şi pot fi achiziţionate la cele mai bune preţuri.

Centrala Liepsnele L10 este model ideal pentru a încălzi locuinţele ce au suprafeţe cuprinse între 50-100 m2. Acestea funcţionează pe bază de lemn sau pe deşeuri din lemn (brichete de rumeguş) şi capacitatea cazanului este de 10 kW. Cei care optează pentru acest model, trebuie să ştie că timpul de ardere a unei singure şarje de încărcătură ţine până la 30 de ore.

Centrala L10 Universal este un sistem de încălzire ce are aceleaşi caracteristici ca modelul anterior, diferenţa constând în faptul că aceasta are o capacitate mai mare de ardere. Principalul combustibil folosit pentru ca aceasta să dea cel mai bun randament este cărbunele. Acesta este cunoscut pentru faptul că oferă o durată de ardere mult mai prelungită decât a lemnelor, ajungând să încălzească locuinţa pe o perioadă de la 3 la 5 zile.

Centrala Liepsnele L20 este centrala ideală pentru a încălzi proprietăţile de dimensiuni mai mari, cuprinse între 80 şi 200 m2. Capacitatea cazanului este de 20 kW, şi oferă un timp de ardere de până la 30 de ore.

Centrala Liepsnele L20 Universal reprezintă modelul de centrală potrivit pentru persoanele care fie sunt plecate mai mult timp de acasă, fie nu doresc să verifice prea des încăperea în care este amplasat sistemul. Comparativ cu modelul menţionat anterior, acesta are o putere a centralei de 20 kW, deci poate încălzi mai eficient casa.

Centrala Liepsnele L40 – pentru a satisface fiecare client, Liepsnele a conceput şi centrale pentru locuinţele de dimensiuni mai mari, capabile să încălzească cu succes fiecare încăpere a acestora.

Din toată gama de centrale, acest model este cel mai potrivit pentru proprietăţile ce se întind pe o suprafaţă de până la 400 m2. Liepsnele L40 are o capacitata a cazanului de 40 kW şi este una dintre cele mai deosebite centrale termice pe lemne care există în acest moment pe piaţă. Un avantaj pe care îl prezintă aceasta este că funcţionează cu ajutorul combustibililor solizi precum lemnul, rumeguşul, brichetele de lemn şi alte deşeuri de lemn. Dimensiunile cazanului, care de altfel sunt foarte importante pentru a încadra centrala în spaţiul pregătit, sunt de 1900 mm înălţime şi 680 mm lăţime.

Centrala Liepsnele L40 Universal – comparativ cu modelul anterior, aceasta funcţionează şi pe bază de cărbune, ceea ce îi conferă un timp de ardere mult mai mare. De fapt o singură încărcătură cu acest tip de combustibil se poate prelungi de la 3 până la 5 zile. Suprafaţa pe care o poate încălzi este de până la 400 m2, iar capacitatea cazanului este de 40 kW.

Înainte de achiziţiona orice model de centrală, specialiştii Liepsnele recomandă tuturor să măsoare în mod corespunzător spaţiul în care doresc să amplaseze sistemul, pentru ca acesta să se încadreze în locul dorit.

Fiecare poate să opteze pentru modelul de centrală termică care este cel mai potrivit pentru locuinţa sa, precum şi pentru tipul de combustibil pe care vrea să îl folosească. Astfel, dacă doreşte ca vizitele în camera unde este amplasat cazanul să fie cât mai rare, centralele care funcţionează pe bază de cărbune reprezintă cea mai bună alegere.

Ce presupune montarea unei centrale termice pe lemne de pe centrale-lemne-liepsnele.ro?
Nu oricine este capabil să monteze o centrală în mod corespunzător pentru ca funcţionarea acesteia să nu fie influenţată în nici un fel. Desigur, există proprietari care au cunoştinţe solide şi reuşesc cu uşurinţă să facă acest lucru. Cu toate acestea, reprezentanţii Liepsnele recomandă ca instalarea să fie făcută de o persoană specilizată în acest domeniu.

Pentru ca procesul să fie dus la bun sfârşit, sunt câţiva paşi ce trebui parcurşi cu stricteţe. Specialiştii Liepsnele recomandă utlizarea schiţelor ce au fost create în acest sens şi favorizează montarea eficientă a sistemelor de încălzire.

De asemenea, nu trebuie pierdute din vedere aspecte precum buna circulaţie a apei calde din instalaţii, care trebuie să fie într-o singură direcţie, fără a depăşi în vreun fel limitele de debit ce au fost stabilite de la început. De ce este acest lucru necesar? Din cauza faptului că centralele Liepsnele sunt suficient de înalte, acest aspect este obligatoriu de îndeplinit pentru că şi locul de ardere va fi schimbat în mod treptat. Aşadar, pentru fiecare model în parte există o limită de debit ce trebuie respectată: 250 l/h pentru centrala L10, 600 l/h pentru L20 şi 1000 l/h pentru modelul L40.

Este necesară montarea pompei de recirculare. Bineînteles, şi pentru a face asta este nevoie de un ajutor specializat pe care Liepsnele este oricând pregătit să îl ofere. Înainte de ataşarea acestei pompe, trebuie să se instaleze vana termică de amestec, în dotarea căreia intră temostatul ce măsoară între 55 şi 60 grade Celsius. Locul destinat acestei vane este suprafaţa conductei de retur a apei.

Atunci când se doreşte automatizarea pompelor de recirculare, este absolut necesară montarea unui termostat de imersie care să cupleze în momentul în care creşte temperatura apei la peste 40 de grade Celsius.

Montarea robinetului de debit pe retur este cea mai bună alegere, dar neapărat la o distanţă cât mai mică de centrală. Pentru ca lucrurile să decurgă cât mai bine cu putinţă, experţii Liepsnele recomandă utilizarea robinetilor de debit ce au inclusă funcţia de măsurare a debitelor. Acest lucru este necesar pentru a asigura faptul că nu se vor depăşi limitele stabilite pentru debitele de sistem.

Montarea unui număr cât mai mic de pompe de recirculare este cea mai dorită sau, dacă acest lucru nu este posibil, acestea trebuie montate în aşa manieră încât să nu deterioreze circulaţia sistemului. Supapele de sens pot fi întrebuinţate cu succes în îndeplinirea eficientă a sarcinii.

De dorit este ca problemele ce privesc centralele să nu se ivească deloc, însă acest lucru este puţin probabil în cazul celor care nu respecta indicatiile din manual. Cele mai des întâlnite defecţiuni ale centralelor sunt zgomotele sistemelor care de obicei indică faptul că ceva nu este în legătură, mai exact că este debitul de apă este în exces. In acest sens se recomandă calcularea puterii electrice ce o conţine pompa de recirculare.

Pompele de recirculare de 25-60 W sunt ideale pentru centralele de 10 kW, pompele de 40-80 W sunt potrivite pentru sistemele de 20 kW, iar centralele ce au capacităţi mai mari de 40 kW utilizează pomepe de recirculare de 50-100 W.

În funcţie de tipul de centrală pentru care optează fiecare, există câteva lucruri de care trebuie să se ţină cont pentru o funcţionare corespunzătoare. În cazul celei pe lemne, este necesară închiderea supapei, iar în ceea ce priveşte centrala pe bază de cărbune, supapa trebuie să fie deschisă, pentru o funcţionare cât mai bună.

În momentul alimentării, se va verifica distribuitorul de aer ce trebuie să fie ridicat prin tragerea inelului ataşat de cablu. În vederea realizării acestei etape, este absolut necesar ca inelul acesta să fie aşezat pe cârlig.

Dacă centrala se va alimenta cu lemne, specialiştii recomandă folosirea distribuitorului de aer. Un alt sfat pe care îl oferă cei de la Liespenele este aşezarea lemnelor pe orizontală. Dacă se formează goluri între lemne, se pot acoperi cu diverse derivate ale lemnelor care să le umple. Desigur, în acest sens cărbunii nu sunt o variantă.

Centralele Liepsnele pe bază de cărbune depind de calitatea combustibilului utilizat, randamentul fiind principalul aspect influenţat de către acesta. Nu trebuie pierdut din vedere faptul că supapa de aer trebuie să fie ridicată deasupra celei de admisie, înainte de a învârti şurubul care reglează temperatura. Atunci când toţi aceşti paşi sunt parcurşi în mod corespunzător, proprietarii se vor bucura de autonomie crescută, deci şi de un randament pe măsură. Nu trebuie uitat faptul că este necesară utilizarea unui combustibil de calitate pentru a beneficia de toate aceste avantaje.

Beneficiile centralelor termice oferite de centrale-lemne-liepsnele.ro

Utilizatorii centralelor Liepsnele deja de bucură de nenumăratele avantaje pe care acestea le oferă. Cei care încă nu s-au decis pentru ce model de centrală să opteze, se pot orienta în funcţie de nevoie după cele pe ce centrale-lemne-liepsnele.ro. Pe acest site sunt disponibile atât centrale pentru locuinţele de dimensiuni mai mici, cât şi pentru cele care se întind pe o suprafață mai mare.
Dintre multiplele avantaje ale centralelor, cele mai des întâlnite sunt cele care de altfel prezintă şi un interes mai mare:

Rezistenţa îndelungată – este absolut necesară, mai ales în cazul persoanelor care îşi doresc să beneficieze de un sistem de încălzire pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp. Centralele pe lemne de la Liepsnele au o garanţie de 5 ani de zile, şi şi-au dovedit eficienţa funcţionând în cele mai bune condiţii pentru perioade de peste 25 de ani. Pentru că investiţia într-un sistem de încălzire tot trebuie făcută la un moment dat, ideal ar fi ca suma de bani să nu fie pierdută în zadar, pe o centrală care să nu reziste. De aceea, centralele de pe centrale-lemne-liepsnele.ro sunt cea mai bună alegere.

Economiile – centralele care funcţionează pe bază de combustibil solid sunt renumite pentru faptul că nu sunt atât de costisitoare. Cele promovate pe această pagină, indiferent că folosesc lemn, turbă, brichete de rumeguş sau cărbune, cu o singură încărcătură pot încălzi locuinţa până la 30 de ore, sau de la 3 la 5 zile în cazul cărbunelui.

Ardere solidă – cea fracţionată, care funcţionează după principiul de candelă, dar în acelaşi timp şi distribuţia de aer reprezintă două dintre principalele calităţi ale tuturor centralelor Liepsnele. Acestea au menirea de a prelungi timpul de ardere, favorizat de utilizarea de combustibil solid.
Pentru a dovedi încă o dată faptul că este o societate serioasă, care se bazează pe respect şi credibilitate în relaţia cu clienţii, Liepsnele deţine certificate europene pentru domeniul de activitate în care activează.

Toate centralele pe care le promovează compania oferă două caracteristici indispensabile: rezistenţă sporită şi calitate de necontestat. De acestea se bucură toţi utilizatorii sistemelor de încălzire de la Liepsnele.

Centralele pe lemne reprezintă cea mai bună modalitate de a menţine confortul în locuinţă pe perioada sezonului rece, cheltuielile fiind extrem de mici în comparaţie cu cele ale centralelor ce funcţionează cu alte tipuri de combustibili. Cei care doresc să afle mai multe despre aceste sisteme termice pe lemne, pot accesa oricând doresc site-ul central-lemne-liepsnele.ro.