Breaking news

Centralele bazate pe GPL: 4 avantaje obtinute de pe urma utilizarii acestui combustibil

La momentul actual, centralele de tip GPL continua sa se bucure de un grad de apreciere destul de mare, posesorii unor asemenea surse de caldura fiind constienti de beneficiile pe care le pot aduce, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. De asemenea, in prezent exista numeroase firme acreditate care se ocupa cu comertul de butelii GPL pentru centrala, combustibilul putand sa fie procurat in diferite cantitati, conform posibilitatilor fiecarui client in parte.

Citeste si: Descopera avantajele utilizarii unei butelii GPL in scopuri personale sau comerciale.

4 avantaje obtinute de pe urma utilizarii GPL-ului ca si combustibil pentru centrale

Centralele de tip GPL, cu toate ca nu se bucura de aceeasi popularitate ca celelalte alternative de pe piata, ofera totusi cateva avantaje destul de importante, ca urmare a combustibilului pe baza caruia ajung sa functioneze. Prin urmare, in articolul de fata au fost evidentiate 4 avantaje obtinute de pe urma utilizarii de GPL in cadrul procesului de incalzire domestica:

  • poluare scazuta. Cu toate ca nu poate fi incadrat in categoria de combustibili verzi, GPL-ul este, totusi, un combustibil fosil, acesta putand sa emane cu peste 33% mai putin monoxid de carbon decat carbunele si cu 15% mai putin decat carburantii. Prin urmare, utilizarea sa se poate dovedi foarte benefica, atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru aerul inspirat in spatiul pentru locuit.
  • conditii de trai mai bune. Centralele bazate pe GPL sunt mult mai mici decat cele care utilizeaza alte variante de combustibili, fapt care duce la obtinerea ocuparea unui spatiu mai mic. De asemenea, arderea GPL-ului nu va fi la fel de zgomotoasa ca in cazul celorlalte alternative de combustibili.
  • nu exista miros. GPL-ul este apreciat pentru faptul ca nu are miros atunci cand arde, din aceasta cauza el fiind mult mai apreciat decat alti combustibili disponibili pe piata, precum benzina.
  • Pe langa utilizarea sa in alimentarea centralei, GPL-ul va isi va putea gasi folos si in alimentarea cu gaz a aragazului, in cazul in care locuinta nu dispune de bransare.

In concluzie, acestea sunt doar 4 dintre avantajele pe care GPL-ul le poate aduce atunci cand este utilizat.

 

>