Breaking news

Celulele stem pot stopa îmbătrânirea şi pot prelungi viaţă

loading...

Procesul de îmbătrânire la om ar putea fi stopat cu ajutorul celulelor stem, relevă un studiu derulat de savanţii de la Universitatea din Pittsbourgh, Statele Unite.

Celulele stem pot prelungi şi durata de viaţă cu o treime, susţin cercetătorii care au injectat celule stem şoarecilor şi astfel au demonstrat că aceştia trăiesc chiar şi de trei ori mai mult.

Studierea proteinelor din celulele stem reprezintă lucrul cel mai important în descoperirea “elixirului tinereţii” pentru oameni.

Specialiştii au inectat şoarecilor îmbătrâniţi prematur (boala progeria), celule de la şoricei tineri şi astfel cobaii bătrâni au trăit chiar şi de trei ori mai mult, de la 21-28 de zile până la 66 de zile.

Şoriceii injectaţi au crescut la fel de mari că aceia care erau complet sănătoşi, dezvoltându-li-se muşchii şi vasele de sânge. Cercetătorii consideră că celulele stem sănătoase le-au ajutat pe cele bolnave să se refacă.

Autoarea studiului, dr. Laura Niedernhofer este de părere că aceste celule pot lupta împotriva bolii progeria, dar reprezintă şi un pas prim pentru descoperirea “tinereţii fără bătrâneţe”

loading...